Επιστροφή σε προορισμούς που πετούσε προ πανδημίας και ένας συνολικός προγραμματισμός για συνολικά 156 προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό περιλαμβάνει το θερινό πρόγραμμα της Aegean, με έμφαση στον προορισμό της Αθήνας και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο άνοιξε κι επισήμως τις πύλες του το νέο lounge της εταιρείας στην περιοχή αναχωρήσεων Extra Σένγκεν, στο νέο τμήμα της επέκτασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το σύνολο των αεροπορικών θέσεων που θα προσφέρει φέτος ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας θα ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια και προοδευτικά θα αυξάνεται προς την «καρδιά» του καλοκαιριού φθάνοντας στο peak της σεζόν της περιόδου Ιουλίου- Αυγούστου σχεδόν στα ίδια επίπεδα και ελαφρώς χαμηλότερα, στο μείον 5%, σε σύγκριση με το 2019. Η διοίκηση της αεροπορικής, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε προ ημέρων στους αναλυτές ο πρόεδρος κ. Ευτύχης Βασιλάκης έχει σε αυτή τη φάση έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων μεταξύ 80%- 83% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο προ πανδημίας, γεγονός ενθαρρυντικό, έστω κι αν οι διαθέσιμες θέσεις είναι, ακόμη, λιγότερες. Από τις αρχές του 2022 έως τα μέσα Μαρτίου, ο όμιλος προσέφερε 33% λιγότερες θέσεις σε σχέση με τα επίπεδα της προσφερόμενης χωρητικότητας του 2019, έχοντας προχωρήσει στις απαραίτητες προσαρμογές. Η επιβατική κίνηση διαμορφώθηκε σε επίπεδα 49% χαμηλότερα σε σχέση με το 2019 με τη μέση πληρότητα να διαμορφώνεται στο 63%, ενώ για το σύνολο της χρονιάς ο βασικός στόχος είναι η αύξηση του συντελεστή πληρότητας σε ποσοστό άνω του 75%, το οποίο είναι μεν και πάλι χαμηλότερο σε σύγκριση με τα νούμερα προ πανδημίας, το 2019, αλλά είναι 12- 15% ψηλότερο από τους συντελεστές πληρότητας του 2021.

Θερινό πρόγραμμα και νέο lounge

Αναλυτικά ως προς το πρόγραμμα για το καλοκαίρι, περιλαμβάνει συνολικά 82 διεθνείς προορισμούς με τακτικές πτήσεις και 31 προορισμούς εσωτερικού, με ένα άθροισμα τελικά 113 προορισμών, ενώ συμπεριλαμβανομένων και των ναυλωμένων πτήσεων, το νούμερο ανεβαίνει στους 156 συνολικά σε 42 χώρες. Από το σύνολο αυτό, 20 δρομολόγια αφορούν επαναφερόμενες, από την περίοδο προ πανδημίας αλλά και καινούριες συνδέσεις- έξι στον αριθμό από το αεροδρόμιο της Αθήνας για Κουβέιτ, Οσλο, Μπιλμπάο, Κολωνία, Φλωρεντία και Kλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία. Στις συνδέσεις που επανέρχονται είναι μεταξύ άλλων το Αμμαν, η Τζέντα, η Τυνησία, το Μπάρι, το Παλέρμο, το Αννόβερο, η Ιμπιζα, Βαλένθια κ.α..

Ο όμιλος κάνει μεγάλη επιστροφή και στην κεντρική της βάση στην Αθήνα, όπου το περασμένο Σάββατο άνοιξε κι επισήμως το νέο lounge άνω των 1200 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή αναχωρήσεων Extra Σένγκεν του Ελευθέριος Βενιζέλος στο πλαίσιο της περαιτέρω βελτίωσης της συνολικής εμπειρίας για τον ταξιδιώτη με το σύνθημα «η φιλοξενία ξεκινά πριν από το ταξίδι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 από τoυς χώρους lounge της εταιρείας στα αεροδρόμια της Αθήνας (δύο lounge Ιntra και Εxtra Schengen), της Θεσσαλονίκης και της Λάρνακας, πέρασαν πάνω από 700.000 επισκέπτες. Κατά μέσο όρο τα lounges της Aegean εξυπηρετούν περί τους 2.000 επιβάτες. Ειδικά ο χώρος του Extra Schengen της Αθήνας, σημαντικά μικρότερος το 2019 με λιγότερα των 300 τ.μ. δέχθηκε κοντά στις 145.000 ταξιδιώτες τη χρονιά προ πανδημίας. Τώρα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το νέο lounge «το νέο extra Lounge -όπως και εκείνο της Θεσσαλονίκης που πρόσφατα εγκαινιάστηκε επίσης- συνδυάζει στο σχεδιασμό του την τεχνολογία αιχμής του αεροπλάνου έχοντας ταυτόχρονα ενσωματώσει τη νέα εταιρική ταυτότητα, ενώ είναι εμπνευσμένο από τη λιτή γλυπτική παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ελλάδας με υλικά υψηλής ποιότητας όπως το μάρμαρο, το μωσαϊκό, το γυαλί και το ξύλο».

Το νέο lounge, με ιδιωτικούς χώρους συναντήσεων, δυο καφέ καθώς και μεγάλο εστιατόριο, έχει πρόσβαση σε internet υψηλής ταχύτητας- κάτι που πλέον έχουν και πολλά από τα αεροσκάφη καθώς η Aegeanεδώ και λίγες εβδομάδες έχει φέρει το WIFI στις πτήσεις της (σ.σ. σε λίγο θα έχουν και όλα τα αεροσκάφη).

Διαβάστε ακόμα

Το πολιτικό παιχνίδι άνοιξε, το Ερρίκος Ντυνάν δεν πουλήθηκε, το έξυπνο deal του Σουηδού και τα χαμένα λεφτά της Globo

Ενεργειακή κρίση: «Ηλεκτροσόκ» για το λογαριασμό της απεξάρτησης της Ε.Ε. από τη Ρωσία

14η Αξιολόγηση: Κατώτατος μισθός, μπόνους στο Δημόσιο και εκκρεμείς συντάξεις στο «μικροσκόπιο» των Θεσμών