Μπορεί τα αεροπορικά ταξίδια να έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας, ωστόσο, το ζήτημα της ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών παραμένει πάντοτε επίκαιρο.

Ο ιστότοπος αεροπορικών εταιρειών AirlineRatings.com συνέταξε τη λίστα με τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2021. Λαμβάνοντας υπόψη τα αρχεία αεροπορικών ατυχημάτων και τη συμμόρφωση με τους κανόνες ασφάλειας, ξεχωρίζει μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες, που υποστηρίζει ότι ηγούνται στον τομέα της ασφάλειας των αεροπορικών ταξιδιών.

Η AirlineRatings.com ανέλυσε ακόμη το ιστορικό σοβαρών συμβάντων, ηλικίες στόλου και ελέγχους 385 αεροπορικών εταιρειών που πραγματοποιήθηκαν από κυβερνήσεις και αεροπορικές ενώσεις σύμφωνα με το CNCB. 

Με βάση τα στοιχεία αυτά παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 πρώτες πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2021:

1. Qantas

2. Qatar Airways

3. Air New Zealand

4. Singapore Airlines

5. Emirates

6. Eva Air

7. Etihad Airways

8. Alaska Airlines

9. Cathay Pacific

10. British Airways

H Qantas, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας, ανακηρύχθηκε ως η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Κατέχει την πρώτη θέση τα τρία τελευταία χρόνια. Μάλιστα, η Qantas είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που δεν έχει στο ιστορικό της ατύχημα με απώλειες ανθρώπινων ζωών από το 1951, δηλαδή για τα τελευταία 70 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Alaska Airlines είναι η μόνη Αμερικανική εταιρεία που συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 ασφαλέστερων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο.

Φαίνεται πως αμερικανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες κατατάσσονται περισσότερο στις θέσεις 11- 20 της λίστας. Συγκεκριμένα, η επόμενη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

11. Virgin Australia / Virgin Atlantic

12. Hawaiian Airlines

13. Southwest Airlines

14. Delta Air Lines

15. American Airlines

16. SAS (Scandinavian Airlines)

17. Finnair

18. Lufthansa

19. KLM

20. United Airlines

Αεροπορικές εταιρείες και Covid-19

Ξεχωριστά, ο ιστότοπος αξιολόγησης αεροπορικών εταιρειών τη Δευτέρα ανακοίνωσε ακόμη μια λίστα με τις  αεροπορικές εταιρείες που εφαρμόζουν τα περισσότερα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι AirBaltic, Air New Zealand, Alaska Airlines αλλά και η British Airways. 

Στις αεροπορικές εταιρείες απονέμεται ένα «αστέρι» συμμόρφωσης για την καθιέρωση τεσσάρων από τα ακόλουθα έξι κριτήρια: πληροφορίες κάθε αεροπορικής σχετικά με τον Covid-19, απόσταση που τηρείται τόσο κατά την επιβίβαση όσο κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθαρισμός αεροσκαφών, παροχή μάσκας σε όλους τους επιβατών, εξοπλισμός ατομικής προστασίας (PPE) για το πλήρωμα καμπίνας και αλλαγές στις υπηρεσίες γεύματος.

Διαβάστε ακόμη:

Εισφορά αλληλεγγύης: Οι 24 κατηγορίες εισοδημάτων που απαλλάσσονται

Η δημοκρατία υπό πολιορκία: O Τραμπ κατηγορούμενος στον διεθνή Τύπο

Πώς διαμορφώνονται τώρα ενοίκια και τιμές πώλησης των σπιτιών – Με +3,3% έκλεισε το 2020