Απαραίτητοι κάποτε για τις ενεργειακές ανάγκες τεχνολογικά «φτωχών» εποχών, δοξασμένοι στον καμβά από κορυφαίους ζωγράφους, όπως οι Van Gogh, Rembrandt και Constable, αλλά και λογοτεχνικά εστεμμένοι από τον Δον Κιχώτη του Thervantes, οι άλλοτε μελαγχολικοί, άλλοτε ρομαντικοί ανεμόμυλοι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από το τουριστικό πάνθεον.

Σήμερα, ο εμβληματικός ρόλος των φτερωτών, στρογγυλών κτιρίων -στην περίπτωση της χώρας μας, η οικεία παρουσία τους κυρίως στις Κυκλάδες-, μεταλλάσσεται.

Πλέον, από απλοί πρωταγωνιστές στις καρτ-ποστάλ, όλο και περισσότεροι ανεμόμυλοι καλούνται να υπηρετήσουν τη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Από τους περίπου 170 ανεμόμυλους που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων παγκοσμίως, περί τους 40 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι τιμές τους ανά διανυκτέρευση, κυμαίνονται από 90 έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του ανεμόμυλου, την εποχή της κράτησης και τις ημέρες της διαμονής.

Οι παροχές τους, είναι πολυποίκιλες, αφού υπάρχουν ανεμόμυλοι για κάθε περίσταση: λιτοί ανεμόμυλοι για σπαρτιάτικες διακοπές, «cottage» ανεμόμυλοι με λαχανόκηπους για αγροτουρισμό, ανεμόμυλοι με όλες τις ανέσεις για ρομαντικές βραδιές και ανεμόμυλοι «5 αστέρων» με πισίνα και θέα το απέραντο γαλάζιο, κατάλληλα διαμορφωμένοι για το ταξίδι του μέλιτος.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr