Restart για το One Athens, το γνωστό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Λόφο του Λυκαβηττού, όπου είναι γεγονός πλέον και οι πρώτες πωλήσεις και μάλιστα για σπίτια με αξία κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Η γνωστή μεσιτική εταιρεία Engel & Voelkers έχει βγάλει στην αγορά, εν μέσω πανδημίας, τις 16 από τις 26 συνολικά εναπομείνασες ιδιοκτησίες του συγκροτήματος γνωστό στο μακρινό παρελθόν της δεκαετίας του ‘00, και ως project ‘’Mανχάταν’’ του Κολωνακίου όταν πρωτοέγιναν γνωστά τα σχέδια για τη μετατροπή του ιστορικού κτιρίου Δοξιάδη στο Λυκαβηττό σε πανάκριβα διαμερίσματα και penthouses. Έστω κι αν τα προηγούμενα χρόνια το εγχείρημα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα από πλευράς πωλήσεων (λόγω υψηλών τιμών) με αποτέλεσμα να περάσει τελικά κάτω από την «ομπρέλα» της Sodia Capital Management, τώρα, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την πώληση των κατοικιών, των οποίων μάλιστα η τιμή διαμορφώνεται σε επίπεδα άνω των 7.000 ευρώ ανά τ.μ.. Η ζήτηση από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα είναι υπαρκτή και ήδη πραγματοποιήθηκε- κατά τις πληροφορίες- και η πρώτη πώληση για κατοικία σχεδόν 196 τ.μ., ονομαστικής τιμής 1,45 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον στην αγορά για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών.

H ιστορία

Η ιστορία του κτιρίου όπου στεγάζεται τώρα το ‘’One Athens’’ πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες, τη δεκαετία του 1950, όταν ο πρωτοπόρος Έλληνας αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Δοξιάδης διάλεξε την προνομιούχα τοποθεσία στους πρόποδες του Λυκαβηττού για την κατασκευή του αρχιτεκτονικού του γραφείου. Το αρχικό κτίριο περιελάμβανε τέσσερις πτέρυγες, που ορθώνονταν γύρω από ένα αίθριο.

Το 2008 το εμβληματικό ακίνητο αγοράστηκε από την εταιρία Cyclamino S.A., με τη συμμετοχή της οικογένειας Ιωάννου και του Μίλτου Καμπουρίδη. Η τελευταία έβαλε σε εφαρμογή το ‘’One Athens’’ με στόχο την ανέγερση των πιο σύγχρονων διαμερισμάτων στην Ελλάδα. Η κεντρική ιδέα του εγχειρήματος ήταν ο συνδυασμός της ατμόσφαιρας και των ανέσεων ενός πεντάστερου ξενοδοχείου με την άνεση μιας σύγχρονης πολυτελούς κατοικίας.

Ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η κρίση και η απόλυτη κατάρρευση του εγχώριου real estate, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις πολυτελείς κατοικίες στο φιλόδοξο project ‘’Οne Athens’’ να μείνουν ουσιαστικά στα αζήτητα: Tα πρώτα εγκαίνια του συγκροτήματος με τις 26 πολυτελείς κατοικίες έγιναν εν έτει 2014, ωστόσο τόσο εκείνη τη χρονιά όπως και τις αμέσως επόμενες οι συναλλαγές στην κτηματαγορά ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα τελικά οι 16 εναπομείνασες από τις 26 ιδιοκτησίες να περάσουν πέρυσι κάτω από τη Sodia Capital Management. Η τελευταία, ως βραχίονας της Apollo Global Management στην αγορά ακινήτων έχοντας αναλάβει τη διαχείριση του πακέτου Jupiter (το οποίο εξαγόρασε η Apollo από την Alpha Bank και περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις σε ακίνητα) ήρθε σε συμφωνία με τη γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Engel & Volkers για την προώθηση των κατοικιών σε τιμές καθόλου ευκαταφρόνητες.

Τα 16 διαμερίσματα είναι επιφανείας από 77 έως και 236 τ.μ., πολλά από τα οποία διαθέτουν το δικό τους μπαλκόνι και φέρουν διαφορετικό εξοπλισμό και στυλ διαρρύθμισης. Οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων κυμαίνονται από 600.000 μέχρι 1,85 εκατ. ευρώ. Το ρετιρέ έχει επιφάνεια 530 τ.μ. και η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει ιδιωτική βεράντα με μοναδική θέα και θερμαινόμενη πισίνα. Το One Athens προσφέρει επίσης τέσσερις μεζονέτες επιφανείας από 245 μέχρι 477 τ.μ. με τιμές πώλησης από 1,65 εκατ. ευρώ μέχρι 3,4 εκατ. ευρώ. Το loft του One Athens είναι πλήρως επιπλωμένο και διακοσμημένο με τιμή πώλησης στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Πρεμιέρα στον μεγάλο κύκλο επενδύσεων των data centers – Περιφερειακός κόμβος διασύνδεσης η Ελλάδα

Τι συμβαίνει στα deals Εθνικής Ασφαλιστικής και CVC, Στασινόπουλου και Orsted, ΑΝΕΚ και Attica – Ένας χρόνος Dark Room, γιορτάζουμε… δεν γκρινιάζουμε! 

Χυτήρογλου: Γιατί έχασε το ακίνητο – «φιλέτο» στη Μητροπόλεως (pic)