Οι αναζητήσεις των ταξιδιωτών απογειώνονται, καθώς 6 στους 10 Αμερικανούς σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, από 5 στους 10 που ίσχυε πέρυσι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Deloitte.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, η συνολική ταξιδιωτική δαπάνη θα αυξηθεί. Μεταξύ των ταξιδιωτών, το 28% σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα από ό,τι το 2019, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με το 2021, παρόλο που οι καταναλωτές ανησυχούν για υψηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια και στη διαμονή

Οι ανησυχίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές αποφάσεις, αν και οι οικονομικές ανησυχίες είναι πλέον ο κύριος λόγος μεταξύ των Αμερικανών που σχεδιάζουν να μην πραγματοποιήσουν διεθνή ταξίδια.

Αν και τα διεθνή ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι πέρυσι, μόνο 1 στους 8 Αμερικανούς σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι κανόνες και οι απαιτήσεις για τον κορωνοϊό παραμένουν απρόβλεπτες.

Αύξηση εξακολουθεί να παρατηρείται και στην επιλογή καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων. Μεταξύ του 20% των ταξιδιωτών που σχεδιάζουν να μείνουν σε καταλύματα τύπου Airbnb, για 1 στους 7 θα είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει σε αυτή τη λύση.

Υποκινούμενοι από ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, 1 στους 5 ταξιδιώτες σχεδιάζει να εργαστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού ταξιδιού του.

Οι «ταξιδιώτες με laptop», μία μορφή ψηφιακών νομάδων, σχεδιάζουν να κάνουν περισσότερα ταξίδια και να ξοδεύουν περισσότερα, επιδεικνύοντας ξεχωριστές προτιμήσεις στις ταξιδιωτικές αποφάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr