Τουρισμός

Ισραήλ: Eτοιμάζεται για νέα περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια προς την Ελλάδα

  • newsroom


Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ αναμένεται να προσθέσει την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών που απαιτούν πλήρη καραντίνα για όλους όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους

Προς την κατεύθυνση της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων για ταξίδια προς Ελλάδα φαίνεται ότι κινείται το Ισραήλ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Ισραήλ αναμένεται να προσθέσει την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών που απαιτούν πλήρη καραντίνα για όλους όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους, μέτρο το οποίο κρίνεται απαραίτητο για χώρες απ’ όπου παρατηρούνται αύξηση των κρουσμάτων κατά τους ελέγχους στην επιστροφή.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ προσανατολίζεται στο να μην επιτρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα σε πολίτες τους -εμβολιασμένους ή ακόμη και αυτούς που έχουν νοσήσει- να ταξιδέψουν προς Ελλάδα, αφήνοντας μόνο αυτούς που έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους έως το τέλος της εβδομάδας.

Σημειωτέον, ότι η Ελλάδα είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Ισραηλινούς και μία αγορά από την οποία φέτος η χώρα μας ανέμενε ροές λόγω της γρήγορης πορείας του προγράμματος των εμβολιασμών.

Το Ισραήλ μάλιστα ήταν από τις πρώτες χώρες απ’ όπου η Ελλάδα «άνοιξε» τον τουρισμό της φέτος, από τον περασμένο Μάρτιο, σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε γίνει στο ξεκίνημα της χρονιάς μεταξύ των υπουργών Τουρισμού των δύο πλευρών.

Για την Ελλάδα, η τουριστική αγορά του Ισραήλ είναι σημαντική, αν ληφθεί υπόψη ότι το 2019 η χώρα μας φιλοξένησε περίπου 715.000 Ισραηλινούς επισκέπτες. Ο αριθμός αυτός αναδεικνύει το Ισραήλ στην 9η χώρα σε αφίξεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Σε «βαθύ κόκκινο» το Χρηματιστήριο μετά τα τοπικά lockdown

Ερασίνειο: Στο σφυρί ξανά, μια τεράστια ευκαιρία για το σύστημα υγείας

ΡΑΕ: Αλλάζουν τα τιμολόγια ρεύματος- Τι θα πληρώνουν οι καταναλωτές