Ισχυρότερο αποτύπωμα στην ελληνική φιλοξενία και ειδικά στον τομέα των resorts αποκτά ο ξενοδοχειακός όμιλος της Ηyatt μετά το mega deal που ανακοινώθηκε για την εξαγορά της Αpple Leisure Group έναντι 2,7 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα, με αφορμή ακριβώς την εξαγορά η οποία αναμένεται να ‘’κλείσει’’ έως το τελευταίο τρίμηνο του 2021, οι επιτελείς της Hyatt κάνουν ιδιαίτερη μνεία και στα σχέδια επέκτασής τους στην ελληνική αγορά, από τις σημαντικότερες στη Νότια Ευρώπη για τον όμιλο. «Mετά τη συμφωνία, η Hyatt θα διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο των resorts της διεθνώς και θα καταστεί από τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα των all inclusive brands με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Σε ό,τι αφορά τη μελλοντική επέκταση, η Hyatt θα επιδιώξει να ενισχύσει τον τομέα των resorts της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ισπανίας, σε Βαλεαρίδες, και Κανάρια Νησιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και CEO της Hyatt κ. Mark Hoplamazian.

Η Αpple Leisure Group λειτουργεί σήμερα πάνω από 33.000 δωμάτια σε 10 χώρες κι έχει ήδη δρομολογήσει 24 ξενοδοχεία σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ προβλέπεται ότι θα έχει συνολικά 102 resorts έως το τέλος του 2021, με γνωστά διεθνή brands όπως τα Breathless, Dreams, Secrets και Zoetry, ενώ η Hyatt από την πλευρά της έχει δύο αλυσίδες all inclusive resort, τα Hyatt Ziva και Hyatt Zilara.

Σημειώνεται ότι η Apple Leisure Group πραγματοποίησε το ‘’άνοιγμα’’ στην ελληνική αγορά – τη δεύτερη στην Νότια Ευρώπη μετά από αυτή της Ισπανίας- εν μέσω πανδημίας το 2020. Πέρυσι, ο αμερικανικός όμιλος διαχείρισης ταξιδιών, φιλοξενίας και αναψυχής από τη Β. Αμερική προχώρησε σε συμφωνία προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας της Hotel Investment Partners (HIP) κι έτσι η Ελλάδα έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά για την εταιρεία, η οποία από το 2019 έχει ενσωματώσει συνολικά 19 ξενοδοχεία στη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Νότιας Ευρώπης, την Ισπανία, που εκτείνονται στις Βαλεαρίδες και στα Κανάρια νησιά.

Με βάση την αρχική συμφωνία με τη HIP, τα τρία νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, θα διευθύνονται από την AMResorts, την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brand της ALG και βρίσκονται σε προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες. Διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια και θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο, αν και δεν αποκλείεται ο σχεδιασμός να αλλάξει λόγω του νέου deal της Hyatt. Τα τρία ξενοδοχεία, τα οποία η HIP θα ανακαινίσει προκειμένου να ανταποκρίνονται στο επίπεδο και τις παροχές της AMResorts, θα λειτουργήσουν υπό τις νέες επωνυμίες τους το καλοκαίρι του 2022. Τα ξενοδοχεία Dreams θα προσφέρουν το αποκλειστικό ξενοδοχειακό πακέτο ‘Unlimited-Luxury’ της ALG.

Το νέο, πέντε αστέρων ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κρήτη, θα ονομάζεται Dreams Crete και θα διαθέτει 357 δωμάτια σε μια εξαιρετική τοποθεσία στην παραλία του Μάλεμε. Το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, που θα ανήκει επίσης στην κατηγορία των πέντε αστέρων, θα ονομάζεται Dreams Corcyra και θα προσφέρει 327 δωμάτια. Τέλος, εκείνο στη Ζάκυνθο, θα ονομάζεται Alua Soul Plagos Beach, θα ανήκει στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων και θα διαθέτει 161 δωμάτια.

Η άφιξη στην Ελλάδα για τον όμιλο σηματοδότησε το άνοιγμα σε έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, σε συνέχεια του μακρού σχεδιασμού για την επέκταση του ομίλου πέρα από την Ισπανία, με τους επιτελείς του να κάνουν λόγο για ένα ορόσημο, που επιβεβαιώνει επίσης την ανθεκτικότητα της εταιρείας, έναντι της πανδημίας.

Από πλευράς της Hyatt στη χώρα μας, η διεθνής αλυσίδα προετοιμάζεται αυτή την περίοδο και το νέο της εγχείρημα στην Αθήνα με την επέκταση του Grand Hyatt της λεωφόρου Συγγρού που θα αποκτήσει δυναμικότητα 550 δωματίων από τα 309 που είναι σήμερα. Πρόκειται για την ριζική ανακατασκευή του πρώην πολυχώρου Odeon Starcity που έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Hines, η οποία μαζί με την Ηenderson Park είναι ιδιοκτήτρια και του ακινήτου του υφιστάμενου Grand Hyatt που άνοιξε το 2018. Με βάση το χρονοδιάγραμμα η προσθήκη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία από τη νέα σεζόν του 2022.

Διαβάστε ακόμα 

Έλληνες εφοπλιστές: Ξέφρενο ράλι επενδύσεων – $4,5 δισ. για την αγορά πλοίων από την αρχή του 2021 

Ισραήλ – Κορωνοϊός: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που κάνει τρίτη δόση στους άνω των 50 ετών 

Δρ. Ιωάννης Κούστας: Υπέγραψε ναυλοσύμφωνα αξίας $378 εκατ. για 10 πλοία της Danaos