Επιπλέον πακέτα και πτήσεις για Ελλάδα προσθέτει για τη σεζόν του 2022 η Jet2, η οποία μάλιστα έχει εντάξει από τον ερχόμενο Απρίλιο και την Αθήνα στους προορισμούς που προτείνει στους Βρετανούς για σύντομες αποδράσεις city break.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Jet2.com και Jet2Holidays κ. Steve Heapy επισκέφθηκε τη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες όπου είχε συναντήσεις τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού όσο και με τουριστικούς φορείς ανά την Ελλάδα, πραγματοποιώντας και σχετικές παρουσιάσεις για τον όμιλο με το βλέμμα στην επόμενη σεζόν. Μάλιστα, με το δεδομένο ότι ο όμιλος έχει αναλάβει ήδη από το 2019 μεγάλο μέρος από τις θέσεις για Ελλάδα του ταξιδιωτικού κολοσσού της Thomas Cook (που κατέρρευσε παταγωδώς το 2019 με απόνερα για όλο τον ευρωπαϊκό τουρισμό), πλέον η θέση του στη χώρα μας θα είναι γι’ αυτό το λόγο πιο ενισχυμένη από ποτέ για τη σεζόν του 2022, δεδομένου ότι τόσο το 2020 όσο και το 2021 υπήρξε ο τεράστιος αντίκτυπος του Covid -19.

Η παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα το 2022 θα είναι σημαντικά αυξημένη έναντι του 2019, με αύξηση 80% της δυναμικότητας σε σύγκριση με τη χρονιά- ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Steve Heapy στους τουριστικούς φορείς, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου JET2 έχει τώρα κεφαλαιοποίηση 2,8 δισ. στερλίνες, με την αεροπορική του ομίλου να είναι η τρίτη μεγαλύτερη εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η δραστηριότητά του ως tour operator βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βρετανικής αγοράς. Ο συνολικός στόλος του ομίλου θα αντιστοιχεί το 2022 σε 104 αεροσκάφη και 111 το 2023, από κάτι παραπάνω από 90 το 2021 (και 63 το 2016) νούμερο που θα ήταν πολύ υψηλότερο αν δεν είχε μεσολαβήσει ο Covid- 19, ενώ ο συνολικός αριθμός εργαζομένων θα ξεπεράσει τις 10.000 το επόμενο καλοκαίρι.

Oσον αφορά τη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου με τον Βασίλη Κικίλια εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο υπουργός Τουρισμού με στελέχη της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας, πολύ περισσότερο δε όταν αυτά προέρχονται από τις πλέον σημαντικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα όπως είναι η βρετανική με πάνω από 3,5 εκατ. επισκέπτες προ κορωνοϊού. Στα θέματα που συζητήθηκαν με τον Steve Heapy ήταν, μεταξύ άλλων, η στρατηγική για το άνοιγμα νέων προορισμών στην Ελλάδα αλλά και ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο. Σημειωτέον ότι στους προορισμούς που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του στην Ελλάδα ο όμιλος είναι η Κρήτη, Ρόδος, Κως, Σαντορίνη, Μύκονος, Σκιάθος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, η Πελοπόννησος, στο Ιόνιο η Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Πάργα.

Οι Κικίλιας και Heapy

Πέραν των συναντήσεων στην Αθήνα, νωρίτερα, την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του ομίλου της Jet2 συναντήθηκε και με φορείς του τουρισμού σε βασικές αγορές για τον όμιλο, στη Βόρεια Ελλάδα, το Ιόνιο κ.τ.λ. ανακοινώνοντας μάλιστα ότι προχωρά το 2022 σε ενίσχυση του δικτύου του στη χώρα μας. Στις συναντήσεις της περασμένης Παρασκευής στη Βόρεια Ελλάδα και τη Χαλκιδική ο επικεφαλής του ομίλου ανακοίνωσε το σχεδιασμό για επιπλέον απευθείας πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση από το Ηνωμένο Βασίλειο για το αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’. Οι πτήσεις αφορούν τόσο το αεροδρόμιο του Λονδίνου όσο και περιφερειακά και αυξάνονται την επόμενη χρονιά από έξι φέτος (Λονδίνο, Μάντσεστερ, Λιντς, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Νιούκαστλ) σε δέκα (Εδιμβούργο, Γλασκόβη, Μπέλφαστ, Ιστ Μιντλαντς). Από την πλευρά του μάλιστα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε ότι Jet2.com και Jet2Holidays είναι ο βασικότερος και πλέον έμπιστος tour operator από τη Βρετανία για τη Χαλκιδική.

Η Jet2.com ξεκίνησε τις πτήσεις στο ‘’Μακεδονία’’ το 2017 και για το 2022 θα προσφέρει περισσότερες αεροπορικές θέσεις ακόμη και σε σχέση με το 2019.

Αντίστοιχα είναι τα πλάνα και για τη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, όπου περιλαμβάνονται μερικοί από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς και μάλιστα η έλλειψή τους φέτος, λόγω της αργής επανεκκίνησης του βρετανικού τουρισμού το καλοκαίρι ήταν παραπάνω από εμφανής.

Ενδεικτικά σε παρουσιάσεις που πραγματοποίησε ο κ. Ηeapy στην Κεφαλονιά, η εταιρεία θα πραγματοποιεί το καλοκαίρι του 2022 για το νησί 19 πτήσεις την εβδομάδα με 74 χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις.

Διαβάστε ακόμη

MyData: Ποιοι και πώς πρέπει να εκδίδουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τα τιμολόγια εσόδων από 1η Νοεμβρίου

Οι κρητικές κορδέλες της ΔΕΗ, οι χρησμοί του Γκριμάλντι στη Βαλένθια και το τελευταίο χαρτί των Κουτσολιούτσων

Μετακόμιση: Πώς να δηλώσετε τη νέα σας διεύθυνση στην εφορία με λίγα… «κλικ»