Τουρισμός

Στην ομπρέλα της Capital H ένα ξενοδοχείο με βαριά «εκδοτική» ιστορία στην καρδιά της Αθήνας

  • Στεφανία Σούκη


Το ‘’The Editor’’ στο κτίριο που φιλοξενούσε την Αθλητική Ηχώ ανοίγει ξανά έχοντας ενταχθεί στη νέα εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Capital H

Restart τον Ιούνιο με μία νέα συνεργασία κάνει το The Editor Hotel, το ξενοδοχείο στην ‘’καρδιά’’ της Αθήνας που έχει ήδη ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της Capital H, της νέας εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων την οποία δημιούργησαν από κοινού η Santikos Collection και η Airotel Group.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας τρίτων που εντάσσεται στην «ομπρέλα» της νέας εταιρείας η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με τη διαχείριση συνολικά 11 ξενοδοχείων με 850 δωμάτια της Airotel Group, της οικογένειας Βασιλικού (με CEO τον κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, ο οποίος έχει και τη θέση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος) και της Santikos Collection, της οικογένειας Σαντίκου.

Τώρα, το The Editor Hotel Athens έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της Capital H, με τον κ. Θεοδόση Αλεξόπουλο, συνιδρυτή του ξενοδοχείου να δηλώνει ότι πρόκειται «για μία στρατηγικής σημασίας συνεργασία. Η αξιοπιστία, η τεχνογνωσία και η εμπειρία ετών που φέρουν οι επιτελείς της Capital H στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων θα έχει πολλαπλά οφέλη στην περαιτέρω ανάπτυξη του The Editor ».

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Αλεξόπουλου είναι γνωστή από τη δραστηριότητά της μέσω της Drops Landry Services, της γνωστής ελληνικής αλυσίδας καθαριστηρίων με παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το The Editor Hotel Athens» που άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2019 για να ξανακλείσει στη συνέχεια λόγω της πανδημίας, βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας επί των οδών Βορέου και Καρόρη και όπως αναφέρουν οι επιτελείς του «αντανακλά την ψυχή ενός μέρους, όπου γεννήθηκαν, γράφτηκαν και εκτυπώθηκαν εμβληματικές ιστορίες».

Η προηγούμενη χρήση του κτιρίου, που φιλοξενούσε τη γνωστή εφημερίδα “Αθλητική Ηχώ”, είναι απόλυτα συνεπής με το όνομα και concept του ξενοδοχείου. Η Αθλητική Ηχώ ιδρύθηκε το 1945 και αποτελούσε μία από τις πιο διαδεδομένες αθλητικές εφημερίδες στην Ελλάδα. Μετά από 62 συναπτά έτη, το τυπογραφείο έκλεισε οριστικά τις μηχανές του τον Απρίλιο του 2007.

Το The Editor Hotel διαθέτει 40 δωμάτια και σουίτες, «όπου κάθε λεπτομέρεια συνδέει το παρελθόν με το παρόν» καθώς και τα εστιατόρια «The Publisher» το οποίο βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου και το «Stories Urban Bistronomy» το οποίο βρίσκεται στο Roof Garden του ξενοδοχείου, ανοικτά τόσο για τους ενοίκους όσο και τους επισκέπτες.

«Ξεκινάμε μαζί με το The Editor τη φετινή τουριστική σεζόν, σε μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις», αναφέρει ο Ευγένιος Βασιλικός, εταίρος της Capital H.

«Είναι ένα σύγχρονης αρχιτεκτονικής και αισθητικής ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε μία αδιαμφισβήτητα κομβική τοποθεσία της πόλης. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά του στο μέγιστο, ώστε σε συνδυασμό με τη στρατηγική κατεύθυνση και τη συμβουλευτική μας προσέγγιση να προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.».

Διαβάστε ακόμη:

Ο ανασχηματισμός, ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο στόλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ο… επενδυτής Καρλούτσος

Αδέρφια εκατομμυριούχοι σε μια νύχτα: Πόνταραν $8.000 σε νέο κρυπτονόμισμα κι έβγαλαν $9 εκατ.

Μειωμένη κατά 75% η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος τον Μάϊο