Είναι ο όμιλος με πάνω από 5.000 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 110 χώρες με δυναμικότητα περίπου 762.000 δωμάτια.

Ο λόγος για τον ξενοδοχειακό κολοσσό της Accor, η ηγεσία του οποίου βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια χθες το βράδυ του νέου ξενοδοχείου του ομίλου ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα και είχε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Sebastien Bazin πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Accor και η διευθύνουσα σύμβουλος για τη Νότια Ευρώπη κ. Maud Bailly ήρθαν στην Ελλάδα και παρέστησαν στα επίσημα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου του ομίλου ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα που φέρει την υπογραφή του brand ΜGallery, ένα από τα πιο επιτυχημένα brands του ομίλου. To νέο ξενοδοχείο Athens Capital Hotel MGallery Collection αποτελεί την τρίτη, πεντάστερη προσθήκη του ομίλου ΛΑΜΨΑ στην «καρδιά» της πρωτεύουσας μετά τη Μεγάλη Βρετανία και το King George.

Το ενδιαφέρον του ομίλου είναι δεδομένο για τη χώρα μας και ακριβώς αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και η ηγεσία του στην Ελλάδα, μία από τις ευρωπαϊκές αγορές όπου η Accor θα ήθελε να έχει μεγαλύτερη παρουσία, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που όπως αποδείχθηκε στην πράξη εν μέσω κορωνοϊού, το brand «Ελλάδα» διαθέτει διεθνή εμβέλεια και μεγάλη ισχύ.

Σημειωτέον ότι η Accor έχει ήδη δρομολογήσει τη λειτουργία νέων μονάδων στη χώρα μας, από το 2022 και μετά, αρχικά στην Κρήτη και αργότερα στη Μύκονο και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ μέχρι σήμερα έχει παρουσία τόσο στην Αθήνα (Novotel Athenes, Sofitel Athens Airport, Ibis Styles Athens Routes και πλέον και Athens Capital Hotel MGallery Collection) όσο και σε δημοφιλείς προορισμούς (Ρόδος, Ηράκλειο και Κέρκυρα). Πλέον το ενδιαφέρον του ομίλου στην Ελλάδα είναι πιο συνολικό και ακριβώς η ολιστική ανάπτυξη ήταν αυτή που τέθηκε επί τάπητος με το κυβερνητικό επιτελείο.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, έναν τομέα όπου πλέον δίνεται μεγάλη έμφαση από την στιγμή που όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι «τουρισμός δεν είναι μόνο οι υποδομές αλλά και ο παράγων άνθρωπος».

Την πρώτη του συνάντηση με τη διοίκηση του κορυφαίου ξενοδοχειακού ομίλου- στην οποία μάλιστα παρέστη και η Μαριάννα Λάτση- είχε χθες και ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα εντατικοποιηθούν με τους εκπροσώπους του διεθνούς τουρισμού.

Μετά την συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού ανέβασε και τη σχετική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Συνάντηση με τον Mr Sebastien Bazin πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Accor και τη διευθύνουσα σύμβουλο για τη Νότια Ευρώπη Ms Maud Bailly, μαζί με την κα Μαριάννα Λάτση, όπου συζητήσαμε το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου στην Ελλάδα καθώς και νέα πεδία συνεργασίας. Ο όμιλος Accor αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο», ανέφερε σχετικά ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Πλατφόρμα για αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα ευκαιρία αλλά και πρόστιμα – Τα ψιλά γράμματα της νέας ρύθμισης

Στην Εύβοια επενδύουν τώρα οι Ισραηλινοί της Brown Ηotels

Η επένδυση της Microsoft στα Σπάτα, τα ραντεβού της Flowers στην Αθήνα και οι τρεις προς πώληση παίκτες της ενέργειας