search icon

Τουρισμός

Τουρισμός για Όλους 2024: Ανοίγει την Πέμπτη 14/3 η πλατφόρμα – Η διαδικασία για την αίτηση

Οι δικαιούχοι και τα ποσά - Ποιοι εξαιρούνται από την κλήρωση

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024, με το voucher να ξεκινά από 200 και να φτάνει τα 400 ευρώ.
Η επιταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για κατάλυμα ή ξενοδοχείο στην Ελλάδα, ενώ η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024.

Η διαδικασία για την αίτηση

Για να κάνετε την αίτησή για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024 σας πρέπει να μπείτε στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr

Στη συνέχεια:

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ποιοι εξαιρούνται από την κλήρωση

Σύμφωνα με την απόφαση, μέσω του προγράμματος χορηγείται, μετά την υποβολή σχετικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, χρηματικό ποσό ως εξής:

-Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.
-Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα: άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022, έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.
-Ποσό ύψους 400 ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως,

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Διαβάστε ακόμα

H ναυμαχία της σημαίας: Σε πόσα και ποια νηολόγια είναι κατανεμημένος ο ελληνόκτητος στόλος

Adidas: Βλέπει ανάκαμψη το β’ εξάμηνο του έτους – Αυξημένη ζήτηση για τα Samba και Campus

Tιτάν: Ρεκόρ κερδών το 2023 – Στα €540,3 εκατ. τα EBITDA, πρόταση για μέρισμα €0,85/ μετοχή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version