Στο δυναμικό της νέας Cepal δέχθηκε να ενταχθεί ποσοστό άνω του 90% των εργαζομένων στις Διευθύνσεις Καθυστερήσεων της Alpha Bank, επισπεύδοντας τη διαδικασία του carve out που ήταν – βάσει του αρχικού σχεδιασμού – να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα υψηλά ποσοστά αποδοχής εκ μέρους του προσωπικού δίνει τη δυνατότητα στον servicer να διεκδικήσει την πρώτη θέση της αγοράς στην Ελλάδα και να παράσχει ασφάλεια και προοπτική μακροχρόνιας απασχόλησης στο στελεχιακό της δυναμικό.

Υπενθυμίζεται ότι στη Cepal μεταφέρονται οι Διευθύνσεις Καθυστερήσεων Retail και Wholesale, καθώς, επίσης και των Περιφερειακών Κέντρων ανά την Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να «αγγίζει» τα 800 άτομα, τα οποία, μάλιστα, θα λάβουν χρηματική παροχή, ύψους 10 μικτών μισθών, με ελάχιστο όριο τις 25.000 ευρώ, διασφαλίζοντας, παράλληλα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και τις λοιπές παροχές. Όπως, άλλωστε, είχε τονίσει στο newmoney ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων της τράπεζας, κ. Τάσος Γκιάτης, η συμφωνία μεταβίβασης που υπογράφηκε με την διοίκηση περιλαμβάνει τη δέσμευση από πλευράς του επενδυτή ότι τα παραπάνω θα αποτελούν όρους της ατομικής σύμβασης του εκάστοτε εργαζόμενου.

Η μεταβίβαση της δραστηριότητας Διαχείρισης NPEs της Alpha Bank στην Cepal αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής (Project Galaxy) που υλοποιεί η τράπεζα και η οποία βρίσκεται πλέον στον τελικό κύκλο διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους (Pimco και Davidson Kempner), με την ανακοίνωση του ονόματος του προτιμητέου επενδυτή να αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Έτσι, από την 1η Δεκεμβρίου 2020 το σύνολο της διαχείρισης των καθυστερούμενων δανείων της τράπεζας περνάει στη Cepal, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για την εταιρεία, ώστε να αναδειχθεί στον ισχυρότερο, με όρους χαρτοφυλακίων υπό διαχείριση και προοπτικών, ανεξάρτητο servicer μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην ελληνική αγορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του Galaxy το σύνολο των δανείων υπό διαχείριση θα ανέλθει σε 33 δισ. ευρώ, τοποθετώντας τη Cepal στον ευρωπαϊκό χάρτη ως μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης.

Πρόκειται, άλλωστε, για την εταιρεία, η οποία άνοιξε τη σχετική αγορά στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη που αδειοδοτήθηκε το 2017 από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο. Με την πώληση των μετοχών της σε διεθνή επενδυτή, το πρωτοποριακό για την εποχή του εγχείρημα περνάει σε νέα φάση ανάπτυξης, δικαιώνοντας τους ιδρυτές μετόχους, μεταξύ των οποίων και η Alpha Bank.

Διαβάστε επίσης: 

Μητσοτάκης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Οι συναντήσεις και οι επιδιώξεις

Ψηφιακοί νομάδες: Το νέο trend μετά την πανδημία – Στη «μάχη» προσέλκυσης και η Ελλάδα

Δανία: Η νέα απειλή για τις τράπεζες είναι οι… πολίτες