Την πιθανότητα συγχώνευσης με την Deutsche Bank υποβάθμισε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Μάνφρεντ Κνοφ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται υπό συζήτηση και επισημαίνοντας ότι προσπαθεί να διατηρήσει την τράπεζα ανεξάρτητη.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα περισσότερο για τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης, και όχι για εμάς», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για την πιθανή συγχώνευση με την Deutsche Bank, στο περιθώριο συνεδρίου που διοργάνωσε η εφημερίδα «Die Welt».

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ, ο οποίος είπε στο CNBC ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές φέτος δεν αποτελούν προτεραιότητα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μάνφρεντ Κνοφ ανέλαβε την Commerzbank το 2021 θέτοντάς την αμέσως σε ριζική αναμόρφωση, περικόπτοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και κλείνοντας εκατοντάδες υποκαταστήματα, για να αποκαταστήσει την κερδοφορία. Παράλληλα, δεν παρέλειπε να τονίζει ότι στόχος του ήταν να διατηρήσει την ανεξαρτησία της τράπεζας, στάση που εξακολουθεί να διατηρεί.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Commerzbank είναι το γερμανικό Δημόσιο, με ποσοστό άνω του 15% που κατέχει από τη διάσωση της τράπεζας κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση -και η διατήρηση του οποίου έχει πυροδοτήσει τα σενάρια για μια πιθανή συγχώνευση με την Deutsche Bank, που το 2019 είχε αποτύχει.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Αυτοί είναι οι τρεις κίνδυνοι που απειλούν τα χρηματιστήρια

Μοζαμβίκη: Η φάβα έχει τον λάκκο για νέα διαμάχη

Καταστροφικός και για το περιβάλλον ο πόλεμος στη Γάζα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ