Τράπεζες

Citigroup: Νέο trade στα ελληνικά ομόλογα… με short διάθεση

  • newsroom


Η τράπεζα εκτιμά πως το Ταμείο Ανάκαμψης NGEU θα μπορούσε να "σπρώξει τις αποδόσεις" και τα spreads στα ελληνικά ομόλογα ακόμα χαμηλότερα

Ένα trade που περιλαμβάνει την πώληση των ελληνικών επταετών ομολόγων έναντι των ιταλικών εισηγείται ο αμερικανικός οίκος Citigroup.

H τράπεζα συστήνει μια συναλλαγή (trade) πώλησης για τα ελληνικά ομόλογα η οποία έχει δύο σκέλη: το πρώτο περιλαμβάνει την πώληση του εγχώριου 7ετούς διάρκειας ομολόγου και η δεύτερη την ταυτόχρονη αγορά του αντίστοιχου ιταλικού 7ετούς ομολόγου.

Το trade περιλαμβάνει τον εγχώριο τίτλο λήξης τον Ιανουάριο του 2028 έναντι του ιταλικού λήξης Ιανουάριος 2028 και αποσκοπεί σε κέρδος 12 μονάδων βάσης, αφού το περιθώριο (spread) μεταξύ των δύο ομολόγων διαμορφώνεται τώρα σε αρνητικό έδαφος στις -10 μονάδες βάσης. Το stop loss της Citigroup ενεργοποιείται αν το spread των ομολόγων υποχωρήσει περισσότερο στις -16 μονάδες βάσεις, άρα η σχέση απόδοσης / κινδύνου είναι 2:1 ή κέρδος 12 μ.β. με μέγιστη δυνατή ζημιά 6 μ.β.

Η Citigroup εκτιμά ότι τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να είναι ευαίσθητα σε μια μείωση του προγράμματος αγορών για την πανδημία (πρόγραμμα PEPP) λόγω της μη επιλεξιμότητας των εγχώριων τίτλων για το κανονικό πρόγραμμα PSPP της ΕΚΤ και θα μπορούσαν να υποαποδώσουν έναντι των ιταλικών ομολόγων τους επόμενους μήνες.

Οι προσδοκίες σύγκλισης των εγχώριων τίτλων με τα ιταλικά ομόλογα σε όλη την καμπύλη των αποδόσεων έχει ήδη υπερβεί τον στόχο της αμερικανικής τράπεζας και τα εγχώρια ομόλογα σε υψηλά επίπεδα βάσει των θεμελιωδών δυνάμεων της αγοράς.

Ο κίνδυνος στο trade που συστήνει η Citigroup είναι το Ταμείο Ανάκαμψης NGEU το οποίο θα μπορούσε να “σπρώξει τις αποδόσεις” και τα spreads στα ελληνικά ομόλογα ακόμα χαμηλότερα.

Διαβάστε ακόμη:

Επεσαν οι υπογραφές μεταξύ Lamda Development – TAIΠΕΔ για το Ελληνικό

«Sextortionscam»: Οικονομική απάτη μέσω διαδικτύου – Τι να προσέξετε

Apple: Το νέο, εντυπωσιακό κατάστημα-ναυαρχίδα σε θέατρο της δεκαετίας του ’20 (pics)