Ευχαριστούμε για την κατάκτηση αυτής της τιμητικής διάκρισης τους μαθητές Ανέστη Τόμη και Παντελή Χεμελίδη, που φοιτούν στην  Α΄ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας,  καθώς  και τις Καθηγήτριες κυρίες Δρ. Αγγελική Γεροβασίλη και Κυριακή Δομανόγλου, που συνόδευαν τους μαθητές μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΕΤ (την Επικεφαλής του Τραπεζικού Ινστιτούτου της, κα Σοφία Ζιάκου και το στέλεχος αυτού κ. Άγγελο Περίφανο). Η ελληνική αντιπροσωπεία, πέραν της συμμετοχής της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό,  παρακολούθησε και ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (που περιελάμβανε επίσκεψη στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού, στο European Parliamentarium, το Wikifin Lab, το Euronext όπου και σήμαναν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου και το House of the European History).

Το European Money Quiz είναι ο μεγαλύτερος ετήσιος διαγωνισμός χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη για μαθητές 13 έως 15 ετών, προσελκύοντας έως και ένα εκατομμύριο παιχνίδια Kahoot κάθε χρόνο. Ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών της EBF και των εθνικών τραπεζικών ενώσεων μελών της κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το Χρήμα (European Money Week).

Κατά τη διαγωνιστική διαδικασία οι μαθητές ρωτήθηκαν για τις γνώσεις τους στη διαχείριση των οικονομικών με έμφαση στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, την αποταμίευση, τα ψηφιακά νομίσματα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την πρόληψη από διαδικτυακές απάτες. Όλες οι ερωτήσεις είχαν συνταχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ/INFE για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό έφηβων και νέων.

Η ΕΕΤ θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να στηρίζει όλες τις δράσεις του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού όχι μόνο για μαθητές αλλά και για το γενικότερο πληθυσμό.

Διαβάστε ακόμη

Tο διακοσμητικό στυλ της εξοχής και του αγρού ξαναζεί δόξες – Ζωγραφιστές ταπετσαρίες, vintage έπιπλα και “παλιακά” σερβίτσια

Dimand – EBRD – Prodea: Στην τελική ευθεία το project για τον Πύργο του Πειραιά

Φιλίππα Μιχάλη: Το σχέδιο που θα οδηγήσει την ΝΝ Hellas στο €1 δισ. ασφαλιστικής παραγωγής

Εκλογές 2023 

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ