Για μια ισχυρή επίδοση κάνει λόγο η Euroxx Χρηματιστηριακή, χαιρετίζοντας τα οικονομικά μεγέθη της Alpha Bank στο β’ τρίμηνο του 2022, τα οποία κινήθηκαν άνω των προβλέψεων των αναλυτών. 

Πιο συγκεκριμένα, κατά το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, η ελληνική τράπεζα εμφάνισε προ-προβλέψεων αποτέλεσμα (PPI) της τάξης των 173 εκατ. ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 5,6% σε τριμηνιαία βάση, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη στα έσοδα από τόκους. 

Τα καθαρά κέρδη, παράλληλα, ανήλθαν σε 117 εκατ. ευρώ έναντι 125 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, με τη μικρή πτώση να αποδίδεται στα χαμηλότερα μη-βασικά έσοδα και στα κόστη συναλλαγών, τα οποία αντιστάθμισαν τα οφέλη από την πώληση του τομέα POS. 

Την ίδια στιγμή, η Euroxx κάνει ειδική μνεία στην αναθεώρηση των προβλέψεων για τα καθαρά έσοδα από τόκους του 2022, τα οποία αναμένονται πλέον στο 1,2 δισ. ευρώ (από 1,15 δισ. ευρώ προηγουμένως), κάτι που οφείλεται στη βελτιωμένη επίδοση του δανειακού χαρτοφυλακίου. 

Παράλληλα, η αναθεώρηση του στόχου για την επέκταση των επιχειρηματικών δανείων στα 2,7 δισ. ευρώ (από 2,2 δισ. ευρώ προηγουμένως) αποδίδεται στην ισχυρή ζήτηση. Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE), η διοίκηση της Alpha Bank επιβεβαίωσε ότι περιορίστηκαν στο 8,2% , χάρη στην πώληση δανείων 1,6 δισ. ευρώ.

Οι επαναλαμβανόμενες λειτουργικές δαπάνες αναμένεται να περιοριστούν κατά 5% για το σύνολο του 2022, ενώ η πρώτη διανομή μερίσματος εκτιμάται ότι θα καταστεί πραγματικότητα το 2024 και θα προέλθει από τα κέρδη της χρήσης του 2023.   

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Euroxx παραμένει overweight για τη μετοχή της Alpha Bank, με την τιμή – στόχο σε βάθος 12μήνου να καθορίζεται στο 1,60 ευρώ (χθες έκλεισε στο 0,94 ευρώ). 

Διαβάστε επίσης:

Aqua Carpatica – Pepsico: Το παρασκήνιο του deal και τα σχέδια του Γιάννη Βάλβη (pics)

Το αντίο στον Σταύρο, οι «γαμπροί» της ΔΕΗ, οι Γούρνες που έπεσαν… στη γούρνα και η τζάμπα καίει (στην Περιφέρεια) η λάμπα!

Puma: Η ιστορία των δύο αδερφών που δημιούργησαν μια αυτοκρατορία