Μία νέα λύση αποταμίευσης, με ετήσιες αποδόσεις που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 3,73% για καταθέσεις σε ευρώ και δυνατότητα καταβολής τόκων σε καθημερινή βάση, λανσάρει στην Ελλάδα η Revolut, προσφέροντας στους εγχώριους καταθέτες έναν εναλλακτικό τρόπο αξιοποίησης των χρημάτων τους που σήμερα -σε ποσοστό άνω του 72%- παραμένουν «αδρανή» σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά επιτόκια που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, εμείς ελπίζουμε ότι οι Ελληνες θα σκεφτούν να επωφεληθούν από τα επιτόκια που προσφέρουμε με τη δική μας εναλλακτική λύση και να αρχίσουν να διαχειρίζονται διαφορετικά τα χρήματά τους, έτσι ώστε αυτά να ενισχυθούν», τονίζει σε συνέντευξή του στο «business stories» ο Ignacio Zunzunegui, επικεφαλής της Revolut για την ανάπτυξη στη Νότια Ευρώπη και προσθέτει: «Είναι, πιθανώς, θέμα εκπαίδευσης και αυτοπεποίθησης που πρέπει να τονωθεί: οι περισσότεροι αισθάνονται ότι δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να κάνουν αυτού του είδους τις τοποθετήσεις και προτιμούν να είναι συντηρητικοί, αλλά ένας από τους στόχους μας στη Revolut είναι, επίσης, να απλοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαχειρίζονται τα χρήματά τους, καθιστώντας τη διαδικασία περισσότερο προσιτή και διαφανή».

Πώς λειτουργούν οι «ευέλικτοι λογαριασμοί»

Πιο αναλυτικά, το νέο προϊόν της Revolut προσφέρει σε παλαιούς και νέους πελάτες πλήρη ευελιξία, με ετήσια επιτόκια που ξεκινούν από 2,88% έως 3,73% για καταθέσεις σε ευρώ, από 4,08% έως 5,23% για καταθέσεις σε λίρα Αγγλίας και από 3,95% έως 5,30% για καταθέσεις σε δολάρια, ανάλογα με το πρόγραμμα Revolut στο οποίο βρίσκονται (Standard ή Ultra, με το δεύτερο να προβλέπει μία μηνιαία χρέωση). Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης και ανάληψης κεφαλαίων ανά πάσα στιγμή, καθώς και καταβολή τόκων σε καθημερινή βάση.

«Με την ΕΚΤ να αυξάνει τα επιτόκια καταθέσεων στο 3,75%, πολλές παραδοσιακές τράπεζες εξακολουθούν να προσφέρουν συντηρητικά βραχυπρόθεσμα επιτόκια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Revolut αποφάσισε να λανσάρει ένα προϊόν που καλύπτει αυτό το κενό και ακολουθεί την τάση της αγοράς να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των καταναλωτών όσον αφορά το επιτόκιο, χωρίς τους περιορισμούς των παραδοσιακών προϊόντων, όπως τη μονιμότητα ή τα ανώτατα όρια. Νομίζουμε ότι σε καιρούς σαν αυτούς που ζούμε και με νέους παίκτες τεχνολογίας που έρχονται να διαταράξουν τον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό κλάδο, ο οποίος είναι από τους πιο ανθεκτικούς στις αλλαγές εδώ και χρόνια, οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να κοιτάξουν γύρω τους και να βρουν λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους -και τον πλούτο- και αυτές είναι πλέον εύκολα προσβάσιμες. Είναι θέμα χρόνου, αλλά νομίζω ότι και οι Ελληνες θα αρχίσουν να είναι πολύ πιο ενεργοί στη διαχείριση των χρημάτων τους σε λίγα χρόνια, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Βόρεια Ευρώπη», σημειώνει ο επικεφαλής της Revolut.

Ειδικότερα, οι «ευέλικτοι λογαριασμοί» επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς με χαμηλή μεταβλητότητα και κεφάλαια υψηλής διαφοροποίησης, τα οποία, σύμφωνα με τη διεθνή υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών, αποτελούν μία ανταγωνιστική εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν σταθερές αποδόσεις ή θέλουν να προστατεύσουν τα χρήματά τους από τον πληθωρισμό, με χαμηλότερο αναμενόμενο κίνδυνο σε σύγκριση με τις εναλλακτικές επενδύσεις. «Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να ανοίξει και να χρησιμοποιήσει έναν “ευέλικτο λογαριασμό”. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις όσον αφορά το ποσό της επένδυσης και κανένα όριο για το χρονικό διάστημα που μπορούν να δεσμευτούν τα χρήματα με τη Revolut. Επιπλέον, οι τόκοι πληρώνονται καθημερινά, επομένως οι μικροαποταμιευτές δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να δουν τα κέρδη τους. Πιστεύουμε ότι η προσφορά μας είναι μοναδική στην ελληνική αγορά και στοχεύουμε στο να παρέχουμε στους Ελληνες πελάτες όλο και περισσότερες λύσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης των χρημάτων τους», εξηγεί ο Ignacio Zunzunegui.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής, θεσμικοί επενδυτές είχαν κατά κύριο λόγο πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια, ενώ μεγάλες εταιρείες και τράπεζες τα χρησιμοποιούν συνήθως για να «αποθηκεύσουν» τα χρήματά τους. Η Revolut προσφέρει τους «ευέλικτους λογαριασμούς» σε συνεργασία με τη Fidelity International, κορυφαίο διαχειριστή κεφαλαίων στην παγκόσμια αγορά.

Το νέο προϊόν της Revolut προσφέρει σε παλαιούς και νέους πελάτες πλήρη ευελιξία, με ετήσια επιτόκια που ξεκινούν από 2,88% έως 3,73% για καταθέσεις σε ευρώ, από 4,08% έως 5,23% για καταθέσεις σε λίρα Αγγλίας και από 3,95% έως 5,30% για καταθέσεις σε δολάρια, ανάλογα με το πρόγραμμα Revolut. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης και ανάληψης κεφαλαίων ανά πάσα στιγμή,
καθώς και καταβολή τόκων σε καθημερινή βάση

Το προφίλ των Ελλήνων χρηστών

Περισσότερους από 800.000 πελάτες «μετρά» σήμερα στην Ελλάδα η Revolut, ενώ στόχος της είναι ο αριθμός τους να προσεγγίσει το ένα εκατομμύριο τους επόμενους λίγους μήνες.

Σύμφωνα με τον Ignacio Zunzunegui, ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 35 έτη, οι περισσότεροι ζουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κυρίως χρησιμοποιούν τη Revolut για πληρωμές με κάρτα και για αποστολή και λήψη χρημάτων.

«Συγκριτικά με πολλούς καταναλωτές σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, οι Ελληνες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές πληρωμές με πιο δομημένο τρόπο λόγω της πανδημίας, αλλά έχουν αγκαλιάσει πλήρως τα οφέλη και βλέπουμε πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία για περαιτέρω ανάπτυξη», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη

Stefanos ante portas Syriza και ο Τσίπρας κάνει πάρτι(!), τα μυστήρια της ΑNEK και τα… σιγομαγειρέματα, το εργοτάξιο και ο χορτάτος μάνατζερ

Οικογένεια Ακκά: Βγαίνει στο σφυρί η κεντρική μονάδα της Ελληνικής Υφαντουργίας στα Γιαννιτσά (pics)

Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις όσων νοικιάζουν πολλά Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ