Κατώτερα των προσδοκιών αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Goldman Sachs στο δ’ τρίμηνο του 2022, με τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων να βαίνουν αισθητά μειούμενα.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,32 δολάρια ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων για 5,48 δολάρια/μετοχή, καταγράφοντας τη χειρότερη απόκλιση από το 2011 (-39%).

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, δε, τα εταιρικά αποτελέσματα ήταν μειωμένα κατά 66% (3,81 δισ. ή 10,81 δολάρια ανά μετοχή).

Τα έσοδα, από την πλευρά τους, διαμορφώθηκαν σε 10,59 δισ. δολάρια, χάνοντας τον στόχο των 10,83 δισ. δολαρίων και υπολειπόμενα κατά 16% έναντι της περσινής επίδοσης.

Τα αδύναμα μεγέθη της αμερικανικής τράπεζας σχετίζονται άμεσα με τις αρνητικές επιδόσεις του επενδυτικού τομέα, ο οποίος επηρεάστηκε σημαντικά από τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve, τον υψηλό πληθωρισμό και την οικονομική επιβράδυνση.  

Δεν είναι τυχαίο ότι τα έσοδα στην επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά σχεδόν 60% και στις JP Morgan – Citigroup.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της Goldman Sachs έσπευσε την προηγούμενη εβδομάδα να ανακοινώσει ένα κύμα 3.200 απολύσεων, σε μια προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες στο δ’ τρίμηνο διευρύνθηκαν κατά 11%. 

Οι προβλέψεις, ταυτόχρονα, εκτοξεύθηκαν στα 972 εκατ. δολάρια έναντι μόλις 344 εκατ. δολαρίων πριν έναν χρόνο, δείγμα της ανησυχίας για τον κίνδυνο αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.  

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, η μετοχή της Goldman Sachs στην προ-αγορά του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης υποχωρεί κατά τουλάχιστον 2,5% και αναδιπλώνεται στα 364 δολάρια, σβήνοντας ένα μέρος των μέχρι στιγμής κερδών του 2023 (+8%). 

Ας σημειωθεί ότι τα μέχρι στιγμής τραπεζικά αποτελέσματα της Wall Street αφήνουν μια… γλυκόπικρη γεύση, με τις JP Morgan – Bank of America να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ τις Wells Fargo – Citigroup να μην εντυπωσιάζουν.  

Διαβάστε επίσης

Οι εστεμμένοι στη «Μεγάλη Βρεταννία» κι ο Αλβέρτος… χώρια, οι νέες δημοσκοπήσεις, το «ήχος και φως» Νο 2, το βαρύ σφυρί στο Ψυχικό και η νέα συμμαχία του Γερμανού 

Γιατί το Castiglion del Bosco στην Τοσκάνη αναδείχθηκε Νο1 ξενοδοχείο στον κόσμο

Γιατί οι γαλαζοαίματοι, οι μαφιόζοι, οι ράπερς και οι… νάρκισσοι φορούν δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο