Ένα ξεκάθαρο δείγμα επιτυχίας της υλοποιούμενης στρατηγικής από την Thrivest Holdings, αλλά και μία πρώτη δικαίωση για το επίπονο έργο της ανασυγκρότησης της Attica Bank από τη διοίκηση της διευθύνουσας συμβούλου της τράπεζας κυρίας Ελένης Βρεττού, αποτέλεσε η αναβάθμιση της Attica Bank από τον οίκο Moody’s. 

Η οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την Attica Bank σε caa2 από caa3 και τις καταθέσεις της σε B3 από Caa1. Η θετική αυτή εξέλιξη δεν είναι άσχετη από την αποφασιστική στήριξη της Thrivest Holdings συμφερόντων Αλ. Εξάρχου, Δημ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη – των νέων μετόχων της τράπεζας – κατά την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Επιπλέον, η αναβάθμιση ερμηνεύεται ξεκάθαρα από την αγορά ως προφανής αναγνώριση της επίμονης και αποτελεσματικής  δουλειάς της κυρίας Βρεττού, η οποία παρέλαβε έναν τραπεζικό οργανισμό σε εξαιρετικά δυσμενή θέση και μέσα από ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά και την προσέλκυση ταλαντούχων στελεχών, της δημιουργίας νέων προϊόντων, την πώληση χαρτοφυλακίου NPE με θετική επίπτωση στα κεφάλαια της τράπεζας και επιστροφή σε οργανική κερδοφορία. μετά από σειρά ετών, την οδηγεί την Attica Bank στον δρόμο της εξυγίανσης και της ανάπτυξης.

Στρατηγική των νέων μετόχων της Attica Bank είναι η δημιουργία του 5ου πυλώνα του τραπεζικού συστήματος μέσα από τη συνένωσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα – η οποία επίσης αναβαθμίστηκε από την Moody’s -, με στόχο να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην αγορά, να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η αγορά διακρίνει τις σημαντικές προοπτικές της στρατηγικής της Thrivest Holdings, όπως άλλωστε τεκμηριώνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ περί στήριξης του 5ου πυλώνα του τραπεζικού συστήματος και περί τόνωσης του ανταγωνισμού στην αγορά, με στόχο την επέκταση των χορηγήσεων˙ αλλά και από τις ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη για το πρόγραμμα τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων «Ηρακλής», την επέκταση του οποίου διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Και αυτό διότι η έγκρισή του θα επιτρέψει την εξυγίανση των ισολογισμών και των μικρότερων τραπεζών, όπως συνέβη και με τις συστημικές τράπεζες στο παρελθόν, ανοίγοντας τον δρόμο της ανάπτυξης για τις ίδιες.

 Διαβάστε ακόμη

Οι επτά νέες παγίδες που στήνει η Εφορία στα Airbnb

Ο Σκλαβενίτης μοιράζει για πρώτη φορά χρήμα από το ταμείο του

Οι Greeks πρωταγωνιστούν στην αγορά και πώληση φορτηγών και δεξαμενόπλοιων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ