Τράπεζες

S&P: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook για Commerzbank και Deutsche Bank

  • newsroom


Η Standard and Poor's αναμένει μια «σοβαρή» ύφεση στη Γερμανία για το 2020, γεγονός που θα δυσκολέψει τις προσπάθειες ανδιάρθρωσης των δύο γερμανικών τραπεζών

Σε υποβάθμιση τoυ outlook της Commerzbank και της Deutsche Bank προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, καθώς, όπως αναφέρει, οι προοπτικές των δύο γερμανικών τραπεζών γίνονται ολοένα και πιο ζοφερές λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Commerzbank και σε αρνητικό από σταθερό το outlook της Deutsche Bank.

Σε έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αναμένουμε ότι τα κέρδη των γερμανικών τραπεζών, η ποιότητα των assets και σε ορισμένες περιπτώσεις, η κεφαλαιακή επάρκεια, θα αποδυναμωθούν ουσιαστικά έως το τέλος του 2020 και αρχές του 2021».

Η Standard and Poor’s αναμένει μια «σοβαρή» ύφεση στη Γερμανία για το 2020, και σε ό,τι αφορά την Commerzbank αυτό θα καταστήσει θα καταστήσει το έργο της πολυετούς και ουσιαστικής αναδιάρθρωσής της όλο και πιο δύσκολο.

Αν και η αναδιάρθρωση της Deutsche Bank ήταν «ουσιαστικά σε καλό δρόμο», υπάρχουν «σημαντικοί αρνητικοί κίνδυνοι» μπροστά.

Και οι δύο τράπεζες, οι οποίες έχουν βαθμολογηθεί ως τώρα BBB+ με αρνητικές προοπτικές δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο.