ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στις ΑΠΕ με θυγατρική η Eurobank

H θυγατρική με την οποία θα δραστηριοποιηθεί στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ονομάζεται Eurobank Ανανεώσιμες με διακριτικό τίτλο «EuroRES»


Ως τώρα το ενδιαφέρον των τραπεζών γύρω από τις ΑΠΕ ήταν η συμμετοχή τους σε διάφορα πρότζεκτ μέσω -φυσικά- της παροχής χρηματοδοτήσεων. Αυτό τώρα φαίνεται να αλλάζει καθώς αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο της ενέργειας ως μία επιπρόσθετη business μετά τις μεγάλες αποεπενδύσεις που έκαναν την περασμένη δεκαετία και την έξοδό τους από όλες τις δραστηριότητες που δεν ήταν στον πυρήνα της χρηματοοικονομικής.

Το μεγάλο crash test, όπως φαίνεται, θα το κάνει η Eurobank, που ήδη έχει συστήσει θυγατρική με την οποία θα δραστηριοποιηθεί στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το όνομά της είναι Eurobank Ανανεώσιμες και ο διακριτικός της τίτλος EuroRES.

Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοπός της είναι η έρευνα, μελέτη, αδειοδότηση, εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ιδίως από ΑΠΕ – και συγκεκριμένα από αιολική, ηλιακή, βιομάζα και λοιπές ΑΠΕ. Επίσης, η εν γένει κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τέλος, η διάθεσή του ρεύματος αλλά και η εμπορία εξοπλισμού έργων ΑΠΕ. Επικεφαλής της εταιρείας έχει τεθεί ο Φίλιππος Καραμανώλης λαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, με αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Παπαδημητρίου. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 350.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Με μαζικούς ελέγχους και αλλαγές στο «καλάθι» και στο «πλαφόν κέρδους» η «μάχη κατά της ακρίβειας»

Bloomberg: Πώς η ΕΚΤ έφερε την οικονομία της Ευρωζώνης ένα βήμα πριν από την κρίση (πίνακες)

Colgate Palmolive Ελλάς: Σημαντική κερδοφορία εν μέσω του πληθωρισμού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""