Αξιόλογες οικονομικές επιδόσεις επιτυγχάνει στη χώρα μας η Colgate Palmolive μέσω των τριών εταιρικών οντοτήτων που διατηρεί, παρά τη μεγάλη πρόκληση του πληθωρισμού. Από τις μεν εμπορικές δραστηριότητες στην ελληνική αγορά εμφανίζει μικρή υποχώρηση της κερδοφορίας λόγω του αυξημένου κόστους, εν τούτοις στις παραγωγικές της δραστηριότητες και στις υπηρεσίες παρουσιάζει αύξηση της κερδοφορίας συμβαδίζοντας με τη γενικότερη ενίσχυση του κύκλου εργασιών λόγω και των ανατιμήσεων, όπως φαίνεται απ’ τις ξεχωριστές οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε για το 2022.

Διευκρινίζεται ότι ο πολυεθνικός όμιλος Colgate Palmolive έχει τρεις εταιρικές οντότητες στην Ελλάδα. Η πρώτη είναι η Colgate Palmolive Hellas ΑΒΕΕ, που είναι η εταιρεία που ελέγχει το εργοστάσιο στα Καμίνια το οποίο παράγει για την Colgate Palmolive Europe Sarl (Πρόεδρος της είναι ο Αντιπρόεδρος και treasurer του πολυεθνικού Ομίλου κ. Stephane Lionnet). Η δεύτερη είναι η Colgate Palmolive Εμπορική (Ελλάς) ΕΠΕ, που είναι υπεύθυνη για την εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά και η τρίτη είναι η Colgate Palmolive Υπηρεσιών (Ελλάς) ΕΠΕ, που παρέχει υπηρεσίες στην ελληνική αγορά. Αν και οι δύο τελευταίες, οι οποίες έχουν ως γενική διευθύντρια την κα Ειρήνη Παπακαμμένου, θεωρούνται θυγατρικές της πρώτης, εν τούτοις οι χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις ενοποιούνται απευθείας (όπως και της Colgate Palmolive Hellas ΑΕΒΕ) στην Colgate Palmolive Holdings SCA Group με έδρα την Ισπανία.

Σε ο,τι αφορά την Colgate Palmolive Hellas ΑΒΕΕ, της οποίας η κύρια δραστηριότητα είναι η παραγωγή απορρυπαντικών και παρασκευασμάτων πλύσης, ο καθαρός κύκλος εργασιών το 2022 αυξήθηκε στα 24,19 εκατ. ευρώ, από 22,6 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τα προ φόρων και τόκων κέρδη αυξήθηκαν επίσης στα 5,87 εκατ. ευρώ περίπου, από 5,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 5,03 εκατ. ευρώ, από 4,65 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Εξ αυτών το ΔΣ της εταιρείας προτείνει τα 3,5 εκατ. ευρώ να διανεμηθούν ως μέρισμα.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ήταν 4,78 εκατ. ευρώ περίπου και το σύνολο της καθαρής θέσης είχε αυξηθεί στα 37,05 εκατ. ευρώ

Οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρείας είναι 151.

Η Εμπορική

Η Colgate Palmolive Εμπορική (Ελλάς) ΕΠΕ, που αποτελεί το εμπορικό σκέλος δραστηριοποίησης του πολυεθνικού ομίλου στην ελληνική αγορά πάλι εμφανίζει μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά πτώση της κερδοφορίας της.

Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 4,81% απ’ το 2021 φθάνοντας τα 76,46 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων υποχώρησαν 12,7%, στα 2,56 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά τους φόρους στα 1,96 εκατ. ευρώ, από 2,45 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Ωστόσο η διοίκηση επισημαίνει πως η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας με την υποστήριξη της Colgate Palmolive Europe Sarl «υπήρξε απόλυτα επιτυχής, είχε δε ως αποτέλεσμα τόσο την περαιτέρω προώθηση των επιχειρηματικών στόχων της εταιρείας από πλευρά εύρους διανομής των καθαριστικών και καλλυντικών προϊόντων του Ομίλου της Colgate Palmolive, όγκου πωλήσεων και κερδοφορίας, όσο και την περαιτέρωεδραίωση της κατάλληλης υποδομής και οργάνωσης για την επιτυχημένη ανέλιξη της εταιρείας μας και στο μέλλον».

«Τα στοιχεία τόσο των χρηματοοικονομικών καταστάσεων όσο και της παρούσας έκθεσης μας επιτρέπουν να διατυπώσουμε τη θέση ότι η εταιρεία μας εξέρχεται από το 2022 οικονομικά ισχυρή και επιχειρηματικά επιτυχημένη και ανταγωνιστική. Με τα δεδομένα αυτά είναι βέβαιο ότι η Εταιρεία μας έχει πλέον κατάλληλα διαρθρωθεί ώστε να ανταποκριθεί στις ανταγωνιστικές προκλήσεις και να εξασφαλίσει την εν γένει ενδυνάμωση της στην Ελλάδα, εδραιώνοντας έτσι και μεγιστοποιώντας τα κεκτημένα», σημειώνει η διοίκηση.

Βάσει και αυτής της διαπίστωσης το ΔΣ προτείνει τη διανομή μερίσματος 1,5 εκατ. ευρώ.

Σημειωτόν πως με βάση τις οικονομικές καταστάσεις το σύνολο των υποχρεώσεων της Colgate Palmolive Εμπορική ΕΠΕ στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ήταν 19,07 εκατ. ευρώ και το σύνολο της καθαρής θέσης στα 4,29 εκατ. ευρώ.

Οι μισθωτοί της εταιρείας ήταν 41.

Υπηρεσίες

Τέλος, η Colgate Υπηρεσίες (Ελλάς) ΕΠΕ με κύρια δραστηριότητα την παροχή επιχειρηματικών και διαχειριστικών συμβουλών είχε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 12,25%, φθάνοντας τα 3,45 εκατ. ευρώ περίπου, από 3,07 εκατ. ευρώ περιπου το 2021. Αντίστοιχα τα προ τόκων και φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 269.823 ευρώ, από 247.535 ευρώ και τα κέρδη μετά τους φόρους στα 271.842 ευρώ, από 245.387 ευρώ ένα χρόνο πριν.
Σε αντίθεση με τις άλλες δύο εταιρείες εδώ το ΔΣ αποφάσισε να προτείνει τη μη διανομή μερίσματος.

Οι μισθωτοί της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν 15.

Διαβάστε ακόμη

Νεκρός ο 22χρονος που δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από χούλιγκαν Κροάτες (vids)

Μέσα στο ανακαινισμένο γιοτ “Christina O” του Ωνάση που ενοικιάζεται με 700.000 ευρώ την εβδομάδα

Το μενού του Νο1 εστιατορίου στον κόσμο – Τα 14 οικοσυστήματα του Περού και ένα πιάτο με φύλλα κόκας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ