Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Ενισχύεται με €1,38 δισ. – Επιτυχής η συνδυασμένη προσφορά σε ξένους και εγχώριους επενδυτές

  • newsroom


Χρήστος Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Όμιλο Πειραιώς και τη στρατηγική του - Ευρεία συμμετοχή από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων BlackRock και Norges Bank

Την επιτυχημένη ολοκλήρωση – με πολλαπλή υπερκάλυψη – της συνδυασμένης προσφοράς 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών σε θεσμικούς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδος και σε ειδικούς και μη ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Πειραιώς Holdings.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, η τελική τιμή διάθεσης διαμορφώνεται στο ανώτερο επίπεδο του αρχικού εύρους τιμών διάθεσης (€1,15) ανά νέα μετοχή. Ως αποτέλεσμα, η Πειραιώς Holdings αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια 1,38 δισ.ευρώ από τη Συνδυασμένη Προσφορά.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Συνδυασμένη Προσφορά 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μία (οι «Νέες Μετοχές») σε (i) θεσμικούς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδος («Διεθνής Προσφορά») και(ii) σε ειδικούς και μη ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα («Δημόσια Προσφορά»και από κοινού με τη Διεθνή Προσφορά, η «Συνδυασμένη Προσφορά»).

Με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας βιβλίου προσφορών διάρκειας τριών ημερών, και ακολούθως της διαβούλευσης με τους Γενικούς Συντονιστές της Διεθνούς Προσφοράς (Goldman Sachs Bank Europe SEκαι UBS Europe SE), το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς Holdings όρισε την τελική τιμή διάθεσης σε €1,15 ανά Νέα Μετοχή».

Μεγάλου: Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι

Ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μας. Η επιτυχής ολοκλήρωση της προσφοράς νέων μετοχών,η ποιότητα και ο πλουραλισμός των επενδυτών που συμμετείχαν, συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στον Όμιλο Πειραιώς και τη στρατηγική του, καθώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η αύξηση κεφαλαίου θα επιτρέψει στην Πειραιώς να εκπληρώσει τον απώτερο στόχο που έχει θέσει για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της κατά τους επόμενους 12 μήνες και να εκπληρώσει την κεντρική επιδίωξη να καταστεί μια ισχυρή τράπεζα, έτοιμη για την επόμενη μέρα, με δυνατή κεφαλαιακή βάση ώστε να στηρίξει την ελληνική οικονομία καθώς ανακάμπτει από την πανδημία

Η Συνδυασμένη Προσφορά προσέλκυσε ευρεία συμμετοχή από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές, και ολοκληρώθηκε με πολλαπλή υπερκάλυψη. Μετά την πιστοποίηση της καταβολής του ποσού της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς Holdings την ή περίπου την 29η Απριλίου 2021, η Πειραιώς Holdings αναμένει ότι οι Νέες Μετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους αυτών μέσω του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων την ή περίπου την 6ηΜαΐου 2021,ενώ η διαπραγμάτευσή τουςστο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ξεκινήσει την ή περίπου την 7ηΜαΐου 2021. Η Πειραιώς Holdings θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις επόμενες ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα της εναπομείνασας διαδικασίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με νεώτερη ανακοίνωση.

Η Goldman Sachs Bank Europe SE και η UBS Europe SE ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές της Διεθνούς Προσφοράς. Η BNP Paribas, η J.P. Morgan, η MorganStanley, η Αmbrosia, ο Όμιλος AXIA Ventures, η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε. και η Πειραιώς Χρηματιστηριακή Α.Ε. ενεργούν ως Κοινοί Συντονιστές της Διεθνούς Προσφοράς. Η Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε. και η Wood & Company ενεργούν ως Συνδιαχειριστές της Διεθνούς Προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα:

JP Morgan: Κάναμε λάθος για τη European Super League

Airtag: Αυτή είναι η νέα συσκευή της Apple σε μέγεθος νομίσματος που εντοπίζει τα χαμένα αντικείμενα (pics)

Πουλήθηκε η θαλαμηγός «Phalarope» των Κουτσολιούτσων – Στα €1,8 εκατ. το τίμημα