Έφυγε από τη ζωή  η Τζούλια Τσιριμώκου – Πιμπλή,  πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη της  Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έσβησε η μάνα μου και γιαγιά του Αλέξανδρου, Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή. Περισσότερο από βουλευτίνα υπήρξε μια ωραία γυναίκα που ποτέ δεν μπόρεσε να προσποιηθεί. Το πέρασμά της από πουθενά δεν πέρασε απαρατήρητο. Μια σχέση δύσκολη αλλά καθοριστική. Μανούλα μου γλυκιά έκανα ότι μπορούσα καλύτερα. Καλό σου ταξίδι».

Η κ. Τσιριμώκου – Πιμπλή καταγόταν από πολιτική οικογένεια, καθώς ήταν κόρη του πρώην βουλευτή, υπουργού, προέδρου της Βουλής και πρωθυπουργού, Ηλία Τσιριμώκου.

Η ίδια είχε ενεργό ρόλο στα κοινά και εξελέγη βουλευτής, ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες των πρώτων μεταπολιτευτικών Συνόδων. Διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977 έως το 1981.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, με αφορμή το θάνατο της Τζούλιας Τσιριμώκου-Πιμπλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο της Τζούλιας Τσιριμώκου – Πιμπλή. Η Τζούλια Τσιριμώκου – Πιμπλή, καταγόμενη από μία πολιτική οικογένεια, κόρη του πρώην βουλευτή, Υπουργού, Προέδρου της Βουλής και Πρωθυπουργού Ηλία Τσιριμώκου, συμμετείχε ενεργά στα κοινά και εξελέγη βουλευτής, ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες των πρώτων μεταπολιτευτικών Συνόδων. Διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977 έως το 1981 και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τα καθήκοντά της, όπως έπραξε και σε όλους τους τομείς της ζωής της. Για την απώλειά της εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Η κηδεία της αναμένεται να γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Διαβάστε ακομη:

«Ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα λένε 8 στους 10 αναγνώστες των Sunday Times

Volkswagen: Θα αγοράσει τεχνολογία lidar αξίας 4 δισ. δολαρίων από την ισραηλινή Innoviz

Πάνω από 80.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι στην «κινεζική Χαβάη» λόγω κορωνοϊού