Προς το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο αναμένεται να ενσωματώνει πολλά μηνύματα και συμβολισμούς ως προς τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων συνθέτουν τον καμβά των ονομάτων που επέλεξε η Κουμουνδούρου, από τον οποίο διαχέεται έντονο το άρωμα γυναίκας.

Συγκεκριμένα, στις υποψηφιότητες που φέρεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και μέλος του think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ ως εκπρόσωπος του απόδημου Ελληνισμού. Σε εκλόγιμες θέσεις, θα συμμετάσχουν, κατά πληροφορίες, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά και η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

Άλλη μια δημοσιογράφος και συγγραφέας, η Έλενα Ακρίτα ακούγεται ότι θα είναι ένα από τα ηχηρά ονόματα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος η Δώρα Τσαμπάζη – Νικολαϊδη, χήρα του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαϊδη, η οποία ακούγεται εκτός από το Επικρατείας, για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης ή της Ξάνθης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr