Με την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου να επενεργεί ως «μαύρος κύκνος» στην προεκλογική περίοδο, η τροχιά των εξελίξεων ανακόπτεται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε χθες το βράδυ με απόφαση του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, ενώ τα κόμματα αναστέλλουν και τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, ήτοι ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει αναπόδραστα και το debate που είναι-ως και αυτή την ώρα-επισήμως προγραμματισμένο για τις 21:00 στην ΕΡΤ. Πλην όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το debate απόψε δεν θα γίνει. Εφόσον, παράλληλα, δεν γίνει απόψε, τότε είναι άκρως πιθανό να παραπεμφθεί στις καλένδες, αν και το θέμα θα συζητηθεί στη Διακομματική Επιτροπή που θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα στις 11:00, προκειμένου να συζητήσει τις νεότερες εξελίξεις.

Από χθες, άλλωστε, υπήρξε έντονο παρασκήνιο για την αναβολή της τηλεμαχίας, με αρκετούς εκ των συμμετεχόντων δημοσιογράφων να είναι της άποψης ότι μια τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει εν μέσω αυτών των συνθηκών. Την ώρα που γίνονταν διαβουλεύσεις, τα κόμματα ένιψαν τας χείρας τους, πετώντας την μπάλα στους δημοσιογράφους, ενώ και από την πλευρά της ΕΡΤ έλεγαν ότι η απόφαση ανήκει, εν πολλοίς, στους δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι, εν τέλει, δεν αποφάσισαν να υποβάλλουν αίτημα αναβολής στη Διακομματική Επιτροπή, ήρθε, όμως, η απόφαση για το εθνικό πένθος να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr