Ούτε το «χαλαρό» εκλογικό διακύβευμα, ούτε τα… τσουχτερά παράβολα σε καιρό ακρίβειας πτόησαν μικρούς κομματικούς σχηματισμούς, ωθώντας τους στο να απέχουν από τις προσεχείς ευρωεκλογές, αλλά μάλλον το αντίθετο. Με δεδομένο ότι 46 κόμματα τέθηκαν επισήμως χθες στην αφετηρία της προεκλογικής κούρσας για τις ευρωεκλογές, η «μάχη του σταυρού» αναμένεται να διεξαχθεί σε συνθήκες απόλυτου ανταγωνισμού, στις 9 Ιουνίου. Με δεδομένη και την ιδιαιτερότητα των ευρωεκλογών, νέοι και παλιοί πολιτικοί πρωταγωνιστές ανακάμπτουν ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, διεκδικώντας μια δεύτερη ευκαιρία, μετά τις διπλές εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

Υπό αυτό το πρίσμα και παρά το αρνητικό αποτέλεσμα που σημείωσαν στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, μια δεύτερη ευκαιρία μέσω της ευρωβουλής επιζητούν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με τη «Φωνή Λογικής».

Από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες δίνουν στο σύνολό τους ραντεβού στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να καταθέσει κάποιο άλλο κόμμα υπόμνημα κατά της νομιμότητας της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές.

Παρών στην προεκλογική κούρσα δηλώνει και ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, οποίος ηγείται του νέου σχήματος υπό τον τίτλο «Δημοκράτες», ενώ το εκλογικό της ντεμπούντο αναμένεται να πραγματοποιήσει και η προερχόμενη εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νέα Αριστερά. Πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα είναι οι Ευρωεκλογές και για την πολιτική κίνηση «Κόσμος», με επικεφαλής τον Ευρωβουλευτή, Πέτρο Κόκκαλη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr