«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό με αιχμή τόσο τα fake news για τη «νεκρή Μαρία», για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέχρι στιγμής ζητήσει συγγνώμη που τα υιοθέτησε, όσο και την επέκταση του φράχτη στον Έβρο για τον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα.

Την ώρα που διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Spiegel, που πρωταγωνίστησαν στην δημοσιοποίηση της δήθεν «νεκρής μικρής Μαρίας» στον Έβρο, έχουν ζητήσει συγγνώμη ανακαλώντας το σχετικό δημοσίευμα με την γερμανόφωνη έγκυρη ελβετική εφημερίδα, Neue Zürcher Zeitung, να αποκαλύπτει τον ρόλο της Μπαϊντά που είχε γίνει το «πρόσωπο» της υπόθεσης τον περασμένο Αύγουστο, από την Κουμουνδούρου επιμένουν να μην εμφανίζουν καμιά διάθεση «mea culpa» για τη στάση τους που εξέθεσε την Ελλάδα.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε, μάλιστα, Σύρος ο οποίος ήταν στην ομάδα των 38 και με την κατάθεση που φέρεται να έχει δώσει στην διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης «ξεγύμνωσε» τα fake news για την «μικρή Μαρία».

Η κατάθεση-φωτιά για τους 38 στον Έβρο

Ο Σύρος είπε στην Καθημερινή ότι μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και αφού έμειναν 10 ημέρες σε τουρκική νησίδα στον Έβρο περιμένοντας το «σήμα» του διακινητή για να επιχειρήσουν ξανά τη διάβαση του ποταμού, η «περίφημη» Μπαϊντά, ο ρόλος της οποίας δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, τους μετέφερε μια ιδέα του: να βάψουν ένα παιδί έτσι ώστε να φαίνεται νεκρό από τσίμπημα σκορπιού για να προκαλέσουν διεθνή συγκίνηση, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

«Η Μπαϊντά έφερε το μικρό κορίτσι, τη Μαρία, δίπλα στο δένδρο όπου καθόμουν», αναφέρει ο Σύρος και προσθέτει: «Ο πατέρας και η μητέρα του ήταν λίγο πιο μακριά. Το ξάπλωσε στο έδαφος, του έβαψε λίγο το χέρι και το πόδι και του έβαλε λίγο φαγητό δίπλα στα χείλη ώστε να μοιάζει πεθαμένο. Μετά το φωτογράφησε με το κινητό και έστειλε τις φωτογραφίες. Δεν ξέρω πού».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr