Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Σε εξέλιξη η πρωτοβουλία Παπανδρέου και οι συναντήσεις με τους υποψηφίους (Upd)

  • newsroom


Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με Γερουλάνο και Χρηστίδη - Σήμερα πιθανότατα τηλεσυνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο - Γερουλάνος: Συνεχίζω τις ενέργειες για την κατοχύρωση της υποψηφιότητάς μου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη κι ενωτική πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του, διάρκειας μιας ώρας, με τον Παύλο Γερουλάνο. Εξερχόμενος ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με δημοσιογράφους λέγοντας πως, «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:30 η συνάντηση διάρκειας μισής ώρας του Παύλου Χρηστίδη με τον Γιώργο Παπανδρέου. Όπως είπε ο κ. Χρηστίδης «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Σημείωσε επίσης πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και των διαδικασιών. Οι δυο άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και χθες.

Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και οι δύο είναι σε περιοδείες εκτός Αθηνών.

Πιθανόν να γίνουν το απόγευμα είτε τηλεφωνικά είτε με τηλεδιάσκεψη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε το newmoney, ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανοίγει πλήρως τα χαρτιά του. Προτιμά να λέει στους συνομιλητές του, μόνο όσα δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο  να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Θέλει εξάλλου τα επόμενα βήματα να γίνουν με θεσμικό τρόπο και να διασφαλίζουν την συνθήκη της ενότητας του κόμματος στην πορεία προς τις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη.

Η αντίδραση ωστόσο του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με τι κινήσεις Παπανδρέου ήταν άμεση και η απάντηση σύμφωνα με συνομιλητές του ευθύβολη.  «Οι πρώην πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης οφείλουν να κάνουν ό,τι και η πρόεδρος: να εγγυηθούν ενότητα και σοβαρότητα της πορείας στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος από την Χαλκίδα. Απευθυνόμενος επί της ουσίας στον Γιώργο Παπανδρέου ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος θέλησε να στείλει καθαρό μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες- κάτι που θέλει να κάνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την πρωτοβουλία Παπανδρέου. Το σίγουρο είναι ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να δώσει σκληρή μάχη με στόχο τη νίκη στις εκλογές του Δεκέμβρη. Έχει ξεκάθαρο σχέδιο και βασική επιδίωξη την ανάδειξη της υποψηφιότητάς του σε κάθε ευκαιρία. Δεν πρόκειται να μπει σε παιχνίδι προσωπικών επιθέσεων. Θέλει στην πορεία προς τις κάλπες να κάνει όλα τα βήματα που έχει σχεδιάσει χωρίς την παραμικρή απόκλιση από τον στόχο. Στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη καταφέρει να «μιλήσει» σε κάθε ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης- «άλλωστε όπως απέδειξε και με την κατάθεση των υπογραφών, τον στηρίζουν εκτός από μέλη του ΚΙΝΑΛ και άνθρωποι της κοινωνίας, πολίτες που θέλουν να δουν την παράταξη να μεγαλώνει αντί να παραμένει στάσιμη», εξηγεί στέλεχος εκ των κύριων υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εν τω μεταξύ και η εφαρμογή του προεκλογικού σχεδίου του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο υποψήφιος για την ηγεσία και ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ εκτιμάται ότι θα είναι ο …έκτος που θα απαντήσει στην κρούση Παπανδρέου, καθώς εκτιμά ότι απαιτείται καταρχάς «καλή περιγραφή των νέων δεδομένων μετά την αποχώρηση της κυρίας Γεννηματά από την προεκλογική μάχη». Μάλιστα συνεργάτης του έλεγε χθες με νόημα ότι δύσκολα θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς με την προτροπή Παπανδρέου. Τι είπε ο κ. Παπανδρέου δια της ανακοινώσεως; Επεσήμανε την ανάγκη διασφάλισης της ενότητας του κόμματος και σύμφωνα με ορισμένους προανήγγειλε την υποψηφιότητά του:  «Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική. Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις πρώτες και ενδιαφέρουσες στην εσωκομματική σκακιέρα κινήσεις του Γ. Παπανδρέου, αναμένονται έτσι κι αλλιώς ραγδαίες εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο. Θα αποσύρουν την υποψηφιότητά τους κάποιοι και ποιοι εκ των πρωταγωνιστών; Παπανδρεϊκά στελέχη δεν αποκλείουν την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βασίλη Κεγκέρογλου και του Χάρη Καστανίδη ενώ άλλοι στο ΚΙΝΑΛ αναμένουν με ενδιαφέρον την αντίδραση του Παύλου Γερουλάνου και του Παύλου Χρηστίδη.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται πέντε νέα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στο υδρογόνο (pics)

Στην Ελλάδα η Μέρκελ – Αποδέχθηκε πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Mαρίνα Γκρανόφσκαγια vs Αμάντα Στέιβλι: «Πόλεμος» εκατομμυρίων για τις «Σιδηρές Κυρίες» της Premier League (pics)