Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα έχουμε lockdown, είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά

  • newsroom


Δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα, τόνισε ο πρωθυπουργός - Τι είπε για την αποστολή SMS στους πολίτες

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας «Δεν θα έχουμε lockdown», συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λίγο μετά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα που διοργάνωσε η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19».

«Αυτή είναι και η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία. Δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε:

«Το σημαντικό είναι να μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων».

Για την παρατηρούμενη αύξηση των κρουσμάτων είπε: «Ναι έχουμε μία πίεση στο ΕΣΥ, όχι ευκαταφρόνητη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καμία σχέση με αυτό το οποίο είχαμε δει πέρυσι τον Νοέμβριο. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο να μην πάμε σε lockdown» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στο θέμα της αποστολής γραπτών μηνυμάτων στους πολίτες είπε ότι «χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό».

Διαβάστε ακόμα:

Τα «μυστήρια» του Προγράμματος Γέφυρα: Τι ισχύει για όσους έχασαν την επιδότηση Οκτωβρίου

Η πανδημία τελειώνει για την Fed – Η ιστορική στροφή εν μέσω αβεβαιότητας

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν τους Ευρωπαίους – Infographic