Η επιστροφή του πρωθυπουργού στην Ελλάδα μετά τη διήμερη απουσία του σε Λιθουανία και Πολωνία σηματοδοτεί εξελίξεις για τις εκκρεμότητες ως προς το ευρώψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο Ωδείο Αθηνών. Γι’ αυτό και σήμερα στο Μαξίμου θα βρεθούν οι στενοί πρωθυπουργικοί συνεργάτες, προκειμένου να γίνει μία συζήτηση και να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Οι εκκρεμότητες που έχουν απομείνει για τη γαλάζια λίστα είναι μικρές, αλλά σημαντικές. Η πρώτη έχει να κάνει με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη. Με βάση τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, μια προοπτική υποψηφιότητας του μοιάζει πιο δύσκολη. Την οριστική όμως απόφαση θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ακούσει και τις εισηγήσεις των συνεργατών του. Κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να επιχειρηματολογούν υπέρ της υποψηφιότητας του, με δεδομένες όμως τις δυσκολίες. Από την άλλη βεβαίως υπάρχει και η εισήγηση ότι μία υποψηφιότητα του θα καθιστούσε ένα ευρωπαϊκό θέμα διμερές και αμιγώς κομματικό.

Το άλλο όνομα που ακούγεται εσχάτως στο γαλάζιο παρασκήνιο είναι αυτό της δημοσιογράφου του Mega Ελεονώρας Μελέτη. Η κυρία Μελέτη έχει δεχθεί κρούση από το γαλάζιο επιτελείο και δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά. Την προηγούμενη φορά δεν είχε μπει στη συζήτηση, όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως ήταν πιο δεκτική και μάλιστα έκανε και ραντεβού στην πρωθυπουργική έδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει απορρίψει την εισήγηση, ούτε όμως έχει πάρει οριστική απόφαση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα αξιολογήσει σήμερα και αυτή την περίπτωση. Όπως και να έχει η εκπομπή της στο Mega ολοκληρώνεται την 1 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr