Μηνύματα προς τους συνυποψηφίους του στο Κίνημα Αλλαγής για το προφίλ των ντιμπέϊτ και το ενδεχόμενο συμμετοχής ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου στέλνει ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Πάτρα.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος σήμερα το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του στον Πειραιά, χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτους ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να συμμετάσχουν στην υπερψήφιση έτερου υποψηφίου υποστηρίζοντας με νόημα ότι έτσι: «Θα συμβάλουν στην μετατροπή της 5ης Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας και εμμέσως θα ενισχύσουν την προοπτική να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα μεγάλο κόμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος προτρέπει και τους άλλους υποψήφιους για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη στην κατεύθυνση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής, ενώ αναφορικά με τη συζήτηση για ένα debate ή περισσότερα πριν τον πρώτο και δεύτερο γύρο τονίζει την ανάγκη ενός ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας πάντως εκτιμά ότι: αντί για μία ανοιχτή δημόσια συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες και την παράταξη, με τη δυνατότητα ενός ελεύθερου δια ζώσης διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων, κάποιοι επιμένουν σε ανούσιους παράλληλους θεματικούς μονολόγους. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον διάλογο. Αντιθέτως θα πρέπει να τον επιδιώκουμε», επαναλαμβάνει σχετικά ο κ. Καρανικόλας.

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για τα ίδια θέματα υπογράμμισε ότι η πρότασή του για την διεξαγωγή των τηλεμαχιών παραμένει στο τραπέζι και έχει ως στόχο έναν σοβαρό διάλογο, «ώστε να αποφύγουμε ένα debate – reality show».

Ο κ. Παπανδρέου μετά την επίσκεψή του, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εμφανίστηκε αποφασισμένος να επιμείνει στην συζήτηση σχετικά με την πρότασή του για τρεις τηλεμαχίες «για τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον Ελληνικό λαό και στα οποία μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να εμπνεύσουμε ξανά, για την ανάπτυξη αυτής της μεγάλης δυναμικής Παράταξης».

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ περιέγραψε την στάση του απέναντι στην πιθανή συμμετοχή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα στην εκλογική διαδικασία του Δεκέμβρη. Απευθυνόμενος συγκεκριμένα στους άλλους υποψηφίους και δη στους κ.κ Λοβέρδο και Ανδρουλάκη πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να δεχθούμε, έξωθεν παρεμβάσεις που αφορούν στην αυτόνομη πορεία του κινήματός μας. Έχουμε όλοι ευθύνη και όλοι κρινόμαστε. Και εντέλει, η μεγάλη συμμετοχή του Ελληνικού λαού, θα αποφασίσει και θα εγγυηθεί αυτήν την πορεία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού, τα ντιμπέιτ να διεξαχθούν με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «αυτό το μοντέλο δεν είναι ντιμπέιτ, είναι παράλληλοι μονόλογοι». Και κατέληξε: «Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Δια ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της Δημοκρατική Παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα».

Όσον αφορά στην ενδεχόμενη προσέλευση στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ πολιτών που στήριξαν άλλα κόμματα, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι: «Θέλω τον πρόεδρο της παράταξης να τον εκλέξουν άνθρωποι που πιστεύουν ιδεολογικά στον χώρο μας και όχι τρίτες δυνάμεις που ανήκουν κατά συνείδηση στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί όποιος περνάει απέξω, ψήφισε και θα ξαναψηφίσει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, να θέλει να επηρεάσει το ποιος εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι αδιανόητο και δείχνει έλλειψη πολιτικού πολιτισμού κάποιοι να κινητοποιούν τέτοιες δυνάμεις».

Διαβάστε ακόμα:

Νέο «άλμα» του πληθωρισμού στο 3,4% τον Οκτώβριο (γραφήματα)

Στα 39 ευρώ η επιδότηση για το ρεύμα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο (vid)

Θεόδωρος Γεροστεργιούδης: «Η Μασούτης δεν πωλείται – Σχεδιάζει εξαγορές»