search icon

Πολιτική

Μητσοτάκης για Ντελόρ: Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν ειλικρινή φίλο

Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την αλληλεγγύη του σε κάθε δύσκολη στιγμή της χώρας αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει κατά τη διάρκεια του 4ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: Για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, η ριζική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας καθώς και μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις για κλάδους με σημαντική εγχώρια προστιθέμενη αξία όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

«Η Ευρώπη αποχαιρετά έναν αληθινό πρωτεργάτη της ενότητάς της. Και η Ελλάδα έναν ειλικρινή φίλο, οι πρωτοβουλίες του οποίου βοήθησαν και τη δική της εθνική πρόοδο» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την απώλεια του Ζακ Ντελόρ ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.

«Ο Ζακ Ντελόρ, υπήρξε ένας οραματιστής ηγέτης, όσο και ένας ρεαλιστής πολιτικός που προώθησε την ευρωπαϊκή ιδέα, το κοινό νόμισμα και την ασφάλεια της Ένωσής μας. Ταυτόχρονα, όμως, υπηρέτησε επίμονα την οικονομική σύγκλιση των κοινωνιών της. Δεν υπήρξε, λοιπόν, μόνο ένας απ’ τους πιο ξεχωριστούς ηγέτες της ηπείρου μας. Αλλά ένας μοναδικός θεμελιωτής του ανοιχτού της μέλλοντος.

Οι Έλληνες δεν ξεχνούν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του σε κάθε δύσκολη στιγμή της χώρας. Εκ μέρους όλων τους, εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλειά του» τόνίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version