«Έχω μιλήσει πολλές φορές για το πώς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας, να μειώσουμε το κόστος, να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη ΔΕΘ, λίγο μετά τις 12:00.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος παρουσίασε δυο εξελιγμένα συστήματα που αφορούν, το πρώτο τους ελέγχους στα τρόφιμα και ιδιαίτερα στο γάλα και το δεύτερο την καλλιέργεια ρυζιού με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

«Είχαμε δεσμευθεί πριν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός ότι θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Το κάνουμε πράξη, Οι κτηνοτρόφοι μας βλέπουν το αποτέλεσμα ήδη στην αύξηση της τιμής του γάλατος. Σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να επιμείνουν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τους λέω να μην μπουν καν στον κόπο, να το ξεχάσουν, θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δύο νέα «όπλα» στη φαρέτρα του ΥΠΑΑΤ

Το πρώτο αφορά στο σύστημα Άρτεμις plus, το οποίο έχει να κάνει με τους ελέγχους στα τρόφιμα, το έχει εξελίξει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με χρήση τεχνολογίας αιχμής και ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε 200 κτηνοτρόφους στην περιοχή της Ελασσόνας. Το δεύτερο σύστημα αφορά την καλλιέργεια ρυζιού.

Κατά την παρουσίαση των δύο συστημάτων ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός δήλωσε ότι στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι η προστασία των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών και η ενίσχυση της προσπάθειας να προσδώσουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας.

Διαβάστε περισσότερα

Κάμερον Μπρουκς – Amazon Web Services: Πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περιφερειακό hub η Ελλάδα

11η Σεπτεμβρίου 2001: 20 χρόνια από τη μαύρη ημέρα που σημάδεψε την Ιστορία

Ποιος ήταν ο τραπεζίτης Γιώργος Αρώνης που πέθανε την Παρασκευή