Απεβίωσε σήμερα  στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες ο τραπεζίτης και νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», Γιώργος Αρώνης.

Ο Γιώργος Αρώνης γεννήθηκε στην Καλλιθέα. Ήταν αυτοδημιούργητος και διακρίνονταν για τον ισχυρό χαρακτήρα του αλλά ταυτόχρονα η συμπεριφορά του ήταν ήπιων και χαμηλών τόνων ενώ ξεχώριζε για την εργατικότητα και την προσήνεια με την οποία αντιμετώπιζε τους ανθρώπους που εργάζονταν μαζί του.

Ο Γιώργος Αρώνης άφησε το δικό του στίγμα στον τραπεζικό κλάδο όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια υπηρετώντας σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης του ανώτατου managment ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα εργαζόμενος στην Αθήνα για λογαριασμό της Ολλανδικής τράπεζας ABN Amro Bank.

Εξελίχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία δημιουργώντας ισχυρές εμπορικές σχέσεις της τράπεζας στον τομέα των Λιανικών Πωλήσεων. Το πλούσιο έργο του αναγνωρίστηκε γρήγορα και δεν άργησε να αναλάβει τη Διεύθυνση του τομέα της Καταναλωτικής Πίστης της τράπεζας,  φτάνοντας μέχρι τη θέση του Γενικού Διευθυντή καταναλωτικής πίστης, της ABN. Το 1999, έκανε το άλμα και πέρασε στο δυναμικό των ελληνικών τραπεζών καθώς εντάχθηκε στο managment της  Εθνικής Τράπεζας. Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες και τα προσόντα του τον οδήγησαν το 2002 στη θέση του Γενικού Διευθυντή της λιανικής τραπεζικής.

Ωστόσο ο Γιώργος Αρώνης το 2004 πήρε νέα μεταγραφή, αυτή τη φορά για την Alpha Bank, με την οποία και συνέδεσε την επαγγελματική του καριέρα. Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank στην οποία ξεκίνησε αναλαμβάνοντας την ευθύνη της Λιανικής Τραπεζικής. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και στην Alpha Bank όπου σύντομα ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή ενώ από το 2008 ήταν ένας από τους τέσσερις Γενικούς Διευθυντές της τράπεζας. Το 2017 η τράπεζα αναγνωρίζοντας την προσφορά και τις ικανότητές του τον προήγαγε στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου όπου είχε υπό την επίβλεψή του τους τομείς της Λιανικής Τραπεζικής. του Δικτύου Καταστημάτων και των θυγατρικών της Alpha Bank στο εξωτερικό.  Το 2018 ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη.

Το καλοκαίρι του 2020 ολοκλήρωσε τον επιτυχημένο του κύκλο στο τραπεζικό σύστημα και συνέχισε την καριέρα του στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» όπου ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τον θάνατό του.

Ο Γιώργος Αρώνης ανέλαβε πρόεδρος του «Ελ. Βενιζέλος» στην πιο δύσκολη συγκυρία για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας που συνέπεσε με την πανδημία του κορωνοϊού. Πέραν της απόλυτης κατάρρευσης της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος», που δεν έχει ακόμη ορθοποδήσει, το δεύτερο «μέτωπο» ήταν -και παραμένει- η διαδικασία της περαιτέρω αποκρατικοποίησης. Εξ’ ού και η έλευση του έμπειρου τραπεζικού στελέχους στη διοίκηση του αεροδρομίου θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Η είδηση του θανάτου του εξαπλώθηκε γρήγορα στην επιχειρηματική αγορά καθώς ο εκλιπών ήταν προσωπικότητα που διατηρούσε λόγω της θητείας του στις τράπεζες  προσωπικές γνωρίμιες με όλους σχεδόν τους μεγάλους επιχειρηματίες και όχι μόνον, ενώ έχαιρε μεγάλης εκτίμησης λόγω του ιδιαίτερα συμπαθούς χαρακτήρα του, της απλότητας και της ευθύτητας που τον χαρακτήριζε στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Παρά την άνοδο στις ανώτατες θέσεις του τραπεζικού συστήματος παρέμεινε σε όλη του τη ζωή απλός, φιλικός και προσιτός σε όλους τους ανθρώπους που γνώριζε και συναναστρεφόταν, ανεξαρτήτως της οικονομικής και κοινωνικής θέσης που είχαν. Η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική και έπαιζε κιθάρα όπως και άλλα μουσικά όργανα. Μία συνήθεια που τήρησε για δεκαετίες και μέχρι το τέλος της ζωής του και όσο του επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του, ήταν να πηγαίνει κάθε Πέμπτη βράδυ σε συγκεκριμένη ταβέρνα της Καλλιθέας, όπου με φίλους του οι οποίοι συγκροτούσαν αυτοσχέδια ερασιτεχνική κομπανία, έπαιζε μουσική για την ψυχαγωγία της παρέας του αλλά και των θαμώνων της ταβέρνας.

Είναι βέβαιο ότι ο Γ. Αρώνης δεν θα λείψει μόνο στις δύο κόρες του, στα εγγόνια του και στη σύντροφό του, αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς ήταν μία προσωπικότητα που ξεχώριζε για το ήθος, τη σεμνότητα και τις ικανότητές του.

Κοινή δήλωση Ράπανου – Ψάλτη

Κοινή δήλωση για την απώλεια του Γιώργου Αρώνη, έκαναν ο πρόεδρος του ΔΣ της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος και ο CEO Βασίλης Ψάλτης:

«Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιώργου Αρώνη, για πολλά χρόνια ανώτατου στελέχους της Alpha Bank. Αυτοδημιούργητος και αυτόφωτος, με καινοτόμες ιδέες και άμεση αντίληψη των τάσεων στην ελληνική οικονομία, ο Γιώργος Αρώνης άφησε το στίγμα του στο σύγχρονο τραπεζικό τοπίο. Για περισσότερα από 16 χρόνια, πρωτοστάτησε της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Alpha Bank, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του αποχαιρετούμε έναν στενό συνεργάτη, έναν εξαίρετο άνθρωπο και, κυρίως, έναν φίλο. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 16.30 μμ από το κοιμητήριο Καλλιθέας.

Διαβάστε ακόμα:

Στους Αυστραλούς της Macquarie το 49% του ΔΕΔΔΗΕ με τίμημα-ρεκόρ – Στα 2,1 δισ. η αποτίμηση

Amazon: Λανσάρει τη δική της σειρά τηλεοράσεων – Aπό $370 η τιμή τους

Γιώργος και Αντώνης Γλου: Βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους στην Καστέλα (pics)