Στα ύψη ανέβηκε χθες το πολιτικό θερμόμετρο παρά τους χαλαρούς ρυθμούς του Σαββατοκύριακου, καθώς αλυσιδωτές, διακομματικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών και πρώην Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη και Παύλου Πολάκη αντίστοιχα, σε κομματική εκδήλωση με θέμα: «Έκπτωση θεσμών – Κατάλυση κοινωνικού κράτους – δημοκρατική εκτροπή: Η επόμενη μέρα, Δικαιοσύνη παντού».

Ειδικότερα, «ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύοντας τις θέσεις του αρχηγού του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είπε στους συγκεντρωμένους: “Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο”. Το τι εννοεί με το άγριο και το πώς το άγριο συμβαδίζει με τη Δημοκρατία, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το ξέρουμε από την “πρώτη φορά”» ανέφερε σε υψηλούς τόνους με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Με το ίδιο φόντο, δηλαδή την αποστροφή του κ. Σπίρτζη ότι «θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο», «με τις δηλώσεις του συναδέλφου Σπίρτζη επιβεβαιώνομαι πλήρως…» σχολίασε σχετικά στο Twitter o Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη κρίκος δυσφορίας, αυτή τη φορά από τον Περισσό, προστέθηκε απέναντι στα λεχθέντα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην Υπουργού, Παύλου Πολάκη, καθώς ο τελευταίος -κατά την τοποθέτησή του στην ίδια κομματική εκδήλωση- απέδωσε τυχόν ναυάγιο στη συγκρότηση μιας «προοδευτικής κυβέρνησης» στο γεγονός ότι «είτε είναι “πιασμένοι” όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι “κολλημένοι” όπως το ΚΚΕ».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr