Το ελληνικό κόμμα Φωνή της Λογικής ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της ισχυρής επίδοσης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα στις ευρωεκλογές της Κυριακής το βράδυ.

Το κόμμα κατάφερε να εξασφαλίσει μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την ψηφοφορία, την οποία θα λάβει η αμφιλεγόμενη ηγέτης του, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η 33χρονη είχε διαγραφεί από το κυβερνών κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, το 2022 μετά από σχόλια που έκαναν διακρίσεις σε βάρος των παχύσαρκων ανθρώπων, γράφει το Politico.

Είναι κατά των αμβλώσεων, κατά της μετανάστευσης και θέλει να απαγορεύσει στα μέλη της LGBTQ κοινότητας να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η Λατινοπούλου τράβηξε επίσης τα βλέμματα για την ανάρτηση ενός βίντεο που κρατούσε καρπούζι το Σάββατο, αντιγράφοντας το γλαφυρό βίντεο της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι την ημέρα των εκλογών στην Ιταλία, στο οποίο εθεάθη κρατώντας δύο καρπούζια.

Το υπερορθόδοξο και υπερσυντηρητικό κόμμα Niki (Νίκη) κέρδισε επίσης αρκετές ψήφους για να στείλει έναν ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Το κόμμα θα εκπροσωπηθεί από το πρώην μοντέλο και γυμναστή Νίκο Αναδιώτη.

Πέρυσι, ο Αναδιώτης δήλωσε ότι είναι κατά της νομοθεσίας της Νέας Δημοκρατίας για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία.

Διαβάστε ακόμη

Tριγμοί στα χρηματιστήρια: Πώς επηρεάζει τις μετοχές ανά κλάδο η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι και γιατί δεν ψήφισαν ΝΔ και η συζήτηση για ανασχηματισμό

JOBmatch: Ξεπέρασαν τις 12.000 οι εγγραφές – Ολοκληρώθηκαν 5.297 συνεντεύξεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ