Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους ως προς το θέμα της τροπολογίας για το μεταναστευτικό και την παροχή «πράσινης κάρτας» σε περίπου 30.000 μετανάστες που θα εργαστούν νόμιμα στη χώρα μας, φαίνεται, όμως, ότι θα υπάρξει και νέος γύρος αναταράξεων. Και αυτό γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε τροχιά καταψήφισης της επίμαχης ρύθμισης από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης-προς επιβεβαίωσιν του ρεπορτάζ του protothema.gr-διεμήνυσε ότι για την ψηφοφορία υπάρχει κομματική πειθαρχία, η οποία, όμως, δεν αφορά τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε χθες να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Βουλευτές, όμως, που συνομίλησαν μαζί του τόσο στο γραφείο του τη μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, αλλά και σε τραπέζι που ακολούθησε σε εστιατόριο του Κολωνακίου, έμειναν με την εντύπωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να υπερασπιστεί τις απόψεις του και να καταψηφίσει, από τη στιγμή που δημοσίως διαφώνησε με την επίμαχη ρύθμιση και δεν πείστηκε από τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς.

Ένα άλλο σενάριο που συζητείται στο πολιτικό παρασκήνιο είναι ο κ. Σαμαράς να μην δώσει το παρών στην ονομαστική ψηφοφορία που θα λάβει χώρα σήμερα, αν και και είναι μάλλον ασυνήθιστο για έναν παλαιό κοινοβουλευτικό, ο οποίος αν μη τι άλλο έχει το θάρρος της γνώμης του και μιλά ευθέως, χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές.

Δεν είναι, πάντως, μυστικό ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ενόχληση για το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς σήκωσε τόσο ψηλά τους τόνους, δημιουργώντας συνθήκες δημόσιας αντιπαράθεσης. Και το έκανε όχι μια, αλλά δύο φορές, καθώς το Σάββατο επανήλθε και ανταπάντησε στην κυβέρνηση. Το θέμα συζητήθηκε και στον χθεσινό πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου, όπου αποφασίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης να ξεκαθαρίσει στο briefing τα περί κομματικής πειθαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr