Σε αδιέξοδο κατέληξε η προσπάθεια διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των υποψήφιων Προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε χθες κατά τη συνάντηση των τεσσάρων εκπροσώπων τους να καταλήξουν στην πιθανή ημερομηνία και τη δομή του.

Με δεδομένο ότι ένα ντιμπέιτ θα κινητοποιούσε την κοινωνία απέναντι στην εσωκομματική διαδικασία, στη χθεσινή σύσκεψη δόθηκε χρόνος μέχρι την Τετάρτη για να αποσαφηνιστούν προθέσεις και διαδικασίες. Αργά χθες το βράδυ, ωστόσο, με μια ανάρτηση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γνωστοποίησε πως το ντιμπέιτ όδευε προς τις Καλένδες, αφού στη θέση του θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τους τέσσερις υποψήφιους Προέδρους στον Πειραιά.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Τσακαλώτου:

«Βιώνουμε ένα δραματικό καλοκαίρι, με πυρκαγιές που προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα, και αναδεικνύουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο, την αναποτελεσματικότητα μιας τραγικής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους.

Κατά συνέπεια, η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες.

Επειδή όμως ο διάλογος με τους πολίτες είναι διαρκές ζητούμενο, προτείναμε τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων, πρόταση που έγινε δεκτή και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά – που είχε άλλωστε στείλει σχετική πρόσκληση.

Ανοιχτοί πάντοτε στο διάλογο και υπέρμαχοι της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων – άλλωστε, με την Έφη, τον Νίκο, τον Στέφανο, δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά σύντροφοι – οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να έχουμε το μυαλό μας στις ανάγκες της χώρας και των συνανθρώπων μας και, φυσικά, το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία και στις πρόσκαιρες εντυπώσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr