Πολιτική

To «ταμείο» της κάλπης στον ΣΥΡΙΖΑ – Πρόεδρος με 99,05% ο Αλέξης Τσίπρας

  • newsroom


110.000 νέες εγγραφές μελών, 172.000 μέλη στο σύνολο του κόμματος, 150.00 ψήφισαν χθες

Η «πρωτόγνωρη συμμετοχή» στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία, για την οποία έκανε λόγο ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τις 150.000 ψήφους, προσθέτοντας 110.000 νέα μέλη στους καταλόγους των εγγεγραμμένων μελών της Κουμουνδούρου. Υπό αυτό το πρίσμα, το χθεσινό βήμα συντονισμού του κομματικού μηχανισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κοινωνικό παλμό υπήρξε κατά τον κ. Τσίπρα «σπουδαίο» και «αποφασιστικό», συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των όρων της «πολιτικής αλλαγής».

Το «ταμείο» της Κουμουνδούρου

Ο αισιόδοξος τόνος που ηχεί πάνω από την Κουμουνδούρου εξηγείται από τη γλώσσα των αριθμών, καθώς η απόπειρα μαζικής διεύρυνσης του κόμματος μέσω της εγγραφής νέων μελών στέφθηκε με επιτυχία, αφού η αρχική φιλοδοξία για διπλασιασμό των κομματικών δυνάμεων καλύφθηκε υπέρ το δέον, από το τελικό αποτέλεσμα. Η επόμενη ημέρα βρίσκει την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει υπερδιπλασιάσει τα μέλη της, φτάνοντας αυτά σε εξαψήφιο αριθμό και σε ποσοστό 10% περίπου των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, όπως ακριβώς είχε περιγράψει τότε ο κ. Τσίπρας την «εντολή μετασχηματισμού» του κόμματος που έλαβε, κατά τη βραδιά της «γλυκιάς ήττας».

Γλυκιά μεν για τον ίδιο, αν και αναμενόμενη, υπήρξε και η «αναβάπτιση» του κ. Τσίπρα ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, καθώς η αποδοχή του άγγιξε το 99%, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 80%, επικυρώνοντας τον αδιαμφισβήτητο ρόλο του ως ηγέτη του κόμματος. Η ανανέωση της εντολής στο πρόσωπό του, άλλωστε, λειτουργεί συσπειρωτικά ενόψει των εθνικών εκλογών, αφού η προεκλογική εκστρατεία, της οποίας ηγήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την εκλογή της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη βάση, ερμηνεύει στο μεγαλύτερο ποσοστό το χθεσινό αποτέλεσμα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραμένει -μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος και μια κυβερνητική θητεία 4,5 ετών- το «asset» του πολιτικού φορέα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr