Για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ, την Τετάρτη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της ακρίβειας.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει το πρόβλημα της ακρίβειας». «Θα ανακοινωθούν μέτρα για την τιμή του βρεφικού γάλακτος», είπε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ τόνισε ότι «η διατίμηση δημιουργεί προβλήματα και αυτό δεν το θέλουμε» ενώ διευκρίνισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι».

Για το ζήτημα αυθαίρετων ο κ. Σκέρτσος ανέφερε:

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εφαρμόζει ένα τακτικό πρόγραμμα κατεδαφίσεων, εφαρμόζει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί από τα πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών. Στην Αττική μόνο το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη έγιναν δεκάδες κατεδαφίσεις και μάλιστα με τη συνδρομή και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών. Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος τα ‘χει βάλει με την αυθαίρετη δόμηση, βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις νέες οι νεότερες αυθαίρετες κατασκευές και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε και προς τα πίσω. Εφαρμόζεται μετά από 100 χρόνια το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα πολεοδομικής μεταρρυθμίσεις Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, γιατί το κάνουμε, ποιοι άλλοι το έχουνε κάνει πριν από εμάς. Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να τη διχάσει. Δεν θέλουμε να επικρατήσει κλίμα κοινωνικού διχασμού ούτε εντάσεων. Θα είμαι ο εισηγητής του νομοσχεδίου. Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Διαβάστε ακόμη

Πώς η κατάρρευση η Signa παρέσυρε τα γερμανικά πολυκαταστήματα Galeria

Ξεπουλάει το MyAuto wallet: 33.873 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή σε 24 ώρες

Morgan Stanley: «Πάρτι» στις ευρωπαϊκές μετοχές βλέπει φέτος ο επενδυτικός κολοσσός (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ