«Το συνέδριο τελείωσε, τώρα αρχίζουν οι ευρωεκλογές». Με αυτή τη φράση περιέγραφε χθες κεντρικό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο protothema.gr το κλίμα που επικρατεί στα γραφεία του κόμματος. Ειδική έμφαση ενόψει της ευρωκάλπης, όμως, θα δοθεί στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου η ΝΔ παραδοσιακά διατηρούσε ισχυρές δυνάμεις. Εσχάτως, όμως, βρίσκεται υπό πίεση λόγω των σημαντικών διαρροών που παρατηρούνται ειδικά προς την Ελληνική Λύση, αλλά και προς τη Νίκη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία, δεν αποκλείεται σε μεμονωμένους νομούς η Ελληνική Λύση να φλερτάρει ακόμα και με τη δεύτερη θέση, όντας σε θέση να υποσκελίσει το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί αρκετές φορές ως τις εκλογές σε νομούς της Βορείου Ελλάδος, ενώ την αρχή κάνει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την υφυπουργό Ζέττα Μακρή θα παρουσιάσουν την πλατφόρμα κατά του bullying σε σχολείο της Πολίχνης. Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει βόλτα στην Πολίχνη, ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και πριν από περίπου έναν μήνα, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ. Ο «συναγερμός» στο επιτελείο της ΝΔ, βεβαίως, δεν έχει σημάνει μόνο για τη Θεσσαλονίκη-σημειωτέον η ΝΔ σημείωσε μια μάλλον μέτρια επίδοση στην Α’ Θεσσαλονίκης-αλλά και για τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδική μνεία από έμπειρα κομματικά στελέχη γίνεται για το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία και τη Χαλκιδική, όπου τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ έχουν επαυξημένη διείσδυση. Βεβαίως, αυξημένη εγρήγορση υπάρχει συνολικά, για όλο το φάσμα της Βορείου Ελλάδος, άρα και για τις περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr