Πολιτική

Θέμα ωρών το μήνυμα Μητσοτάκη για άνοιγμα στις 14 Μαΐου – Ο οδικός χάρτης της χαλάρωσης μετά το Πάσχα

  • newsroom


Ο οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων έως το άνοιγμα του τουρισμού – Πότε ανοίγει η εστίαση, τα σχολεία και απελευθερώνεται το λιανεμπόριο – Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή και ακολουθεί το πρωθυπουργικό μήνυμα

Από τις πιο κρίσιμες, από την αρχή της πανδημίας, θεωρείται η σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων καθώς σε αυτήν αναμένεται οι επιστήμονες να καταλήξουν στα μέτρα που πρέπει να ισχύουν για το Πάσχα όσον αφορά στις μετακινήσεις αλλά και στις εκκλησίες. 

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται και μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους πολίτες για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των μέτρων.

Η συγκυρία δεν είναι εύκολη. Από την μία η κατάσταση στα νοσοκομεία λογίζεται από πολλούς στα όρια του μη διαχειρίσιμου αφού οι ο αριθμός των διασωληνωμένων σπάει κάθε μέρα και ένα ρεκόρ. Από την άλλη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός δείχνοντας μία επιπέδωση αλλά δεν έχει εισέλθει ακόμη σε φάση ύφεσης. Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον δεν είναι καλές αφού τα συμπεράσματα από τα ύψη του ιικού φορτίου στα λύματα, ειδικά της Αττικής, δείχνουν πως αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Όμως, η άσχημη αυτή συγκυρία ξεδιπλώνεται παράλληλα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο ολοένα και επιταχύνεται και την επέκταση της χρήσης των self test σε ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Με αυτά τα δεδομένα και πάντα στην εξίσωση να υπολογίζεται η μεταβλητή που ονομάζεται «κόπωση της κοινωνίας», κυβέρνηση και επιστήμονες φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο μείγμα των μέτρων για το αμέσως επόμενο διάστημα με ορίζοντα τα μέσα Μαΐου.

Ένα ορόσημο το οποίο έθεσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για το τέλος της υγειονομικής κρίσης το οποίο πλησιάζει. Η χθεσινή αυτή τοποθέτηση μπορεί να θεωρηθεί και «πρόβα» των όσων θα πει σήμερα στο μήνυμά του προς τους πολίτες, το οποίο δεν θα αφορά μόνο στο Πάσχα αλλά και τον βηματισμό χαλάρωσης των μέτρων έως τις Μαΐου όποτε ανοίγει και ο τουρισμός.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Οι γαλλικές φρεγάτες, οι μεσίτες του Ελληνικού, το δανειάκι της Αττικής Οδού και η 300άρα της Εθνικής Τράπεζας

Άλεξ Φωτακίδης (CVC): Με ΔΕΛΤΑ και Δωδώνη αλλάζει τον συσχετισμό δυνάμεων στην αγορά γάλακτος

ΦΑΓΕ: Η «αυτοκρατορία» της οικογένειας Φιλίππου σε νέο «ιστορικό κύκλο»

 

 

 

Απόρρητο Απόρρητο