Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Συνέχεια στη κόντρα με Μπακογιάννη – «Να μην πυροβολούμε τα πόδια μας»

  • newsroom


Ο υπουργός ανέφερε ότι στο λεκανοπέδιο Αττικής καταγράφεται το 70% της εγκληματικότητας της χώρας, ενώ υπηρετεί μόλις το 30%, επομένως υφίσταται μεγάλη ανισορροπία όσον αφορά τις αστυνομικές δυνάμεις για τις οποίες «ισχύει δια νόμου το αμετάθετο». «Οφείλουν όλοι να είναι προσεκτικοί στο τί λένε δημοσίως και να μην πυροβολούμε τα πόδια μας».

«Οφείλουν όλοι να είναι προσεκτικοί στο τί λένε δημοσίως και να μην πυροβολούμε τα πόδια μας». Τάδε έφη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αναφερόμενος στην αστυνόμευση της ελληνικής πρωτεύουσας που έχει αποτελέσει τις προηγούμενες ημέρες αντικείμενο αντιπαράθεσης με το δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στο λεκανοπέδιο Αττικής καταγράφεται το 70% της εγκληματικότητας της χώρας, ενώ υπηρετεί μόλις το 30%, επομένως υφίσταται μεγάλη ανισορροπία όσον αφορά τις αστυνομικές δυνάμεις για τις οποίες «ισχύει δια νόμου το αμετάθετο- δεν μπορεί να μετατεθεί αστυνομικός αν δεν το επιθυμεί ο ίδιος.  Είναι στρατηγική επιλογή να γίνονται ειδικές επιχειρήσεις σε περιοχές μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία στις 20 Μαρτίου και ήδη 900 παράνομοι μετανάστες βρίσκονται σε συνθήκες προσωρινής κράτησης».

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Έρχονται νέα μεγάλα deals – Ποια funds κρατούν τα ηνία της αγοράς

Πλειστηριασμοί: Ποια ηχηρά και «επώνυμα» σφυριά θα χτυπήσουν σήμερα (pics)

Ο «χάρτης» των ακινήτων που αγοράζουν οι Έλληνες (πίνακες)