Την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αναμένει η κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση για να γίνει στη Βουλή μία εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα μείζονα ζητήματα, και συνολικά για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στη Βουλή περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι και να καταθέσει πρόταση μομφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να κάνει αποδεκτή και να ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται, εφόσον φέρει την υπογραφή του 1/6 του όλου αριθμού των βουλευτών (50). Αν η πρόταση υπογράφεται από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, τότε η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr