Πολιτική

Βαρουφάκης: Στο Νομισματικό Μουσείο η παρουσίαση του βιβλίου του – Τι γράφει για το 2018 (tweet)

  • newsroom
βαρουφάκης14


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν - σχολιάσουν ο Χριστόφορoς Κάσδαγλης και η Ηλιάνα Φωκιανάκη

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 19.30 παρουσιάζεται στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ».

Πρόκειται για μία νουβέλα επιστημονικής φαντασίας η οποία πραγματεύεται το τι θα γινόταν αν το 2008 είχαμε αφήσει τον καπιταλισμό να καταρρεύσει.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν – σχολιάσουν ο συγγραφέας Χριστόφορoς Κάσδαγλης και η επιμελήτρια εικαστικών τεχνών η Ηλιάνα Φωκιανάκη.

Αντίστοιχα, τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Έλενα Πατάκη.

«”Αν το 2008 είχαµε εκμεταλλευτεί την κρίση του καπιταλισμού για να τον ανατρέψουμε, θα µπορούσε να έχει οικοδομηθεί µια αυθεντικά ελεύθερη σοσιαλιστική κοινωνία; Με τι θα έµοιαζε;”.

Ένα από τα ερωτήματα που θα κουβεντιάσουμε ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ τη Δευτέρα το βράδυ», σημειώνει με ανάρτησή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«H επιστημονική φαντασία δεν είναι παρά ένα τέχνασμα για να κατανοούμε καλύτερα το “εδώ και τώρα”. Επιστρατεύει το μέλλον, σκαρφίζεται τεχνολογίες που δεν υπάρχουν ακόμα, και δημιουργεί εναλλακτικά σύμπαντα μόνο και μόνο για να μας δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την κοινωνία μας, το παρόν μας. Όπως κάποτε έγραψε ο Fredric Jameson, “η επιστημονική φαντασία είναι η αρχαιολογία του μέλλοντος”…

Συζητώντας, λοιπόν, την επόμενη Δευτέρα για ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ, θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε, επιτέλους από κοντά, για το μέγα ζητούμενο:

Αν δεν μας αρέσει ο καπιταλισμός, ποια ελκυστική, ρεαλιστική εναλλακτική έχουμε; Και πώς θα μπορούσε να πραγματωθεί;» σημειώνει ο ίδιος στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Διαβάστε ακόμα: 

Μητσοτάκης: Θα πάω σε εκλογές στο τέλος και θα ζητήσω αυτοδυναμία – Mε τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, πολιτιστικό και αξιακό χάσμα

Self test για σχολεία: Αλλαγές στη διαδικασία – Πού θα δηλώνεται το αποτέλεσμα

Μαρία Σάκκαρη: Η «χρυσή» ρακέτα της – Τα χρηματικά έπαθλα και οι χορηγοί