Χρειάστηκαν συνολικά 1.458 πτήσεις καθώς και 1.117 διαφορετικά λεωφορεία και τρένα για να πραγματοποιήσει ο Ντρου Μπίνσκι το όνειρό του. Τι και αν είναι μόλις, 30 ετών; Παρόλα αυτά, κατάφερε να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου και μάλιστα, σε λιγότερο από μία δεκαετία.

Μιλώντας στο CNBC, o Μπίνσκι εξήγησε πως έχει επισκεφτεί και τα 193 αναγνωρισμένα κράτη του ΟΗΕ. Εκτός όμως, από τις εν λόγω χώρες, έχει πάει επίσης στο Κοσσυφοπέδιο, την Παλαιστίνη, την Ταϊβάν αλλά και στο Βατικανό. «Νομίζω ότι είμαι το 250ο άτομο που επισκέπτεται όλες τις χώρες του κόσμου» σημειώνει.

Ανέφερε μάλιστα, πως το διάστημα που έμεινε σε κάθε χώρα, κατά μέσο όρο ήταν περίπου μία εβδομάδα. «Σε 10 χώρες έμεινα περισσότερους από τρεις μήνες. Αντιθέτως, στο Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Τσεχία παρέμεινα τον διπλάσιο χρόνο. Περίπου δηλαδή, έξι μήνες σε κάθε χώρα». Ακόμη, ο Μπίνσκι δήλωσε πως αν και πολλοί θα το θεωρήσουν τρελό, επιλέγει να μην ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα κάθε φορά που επισκέπτεται μια χώρα. «Μου αρέσει πολύ να είμαι αυθόρμητος. Οι καλύτερες στιγμές στη ζωή συμβαίνουν όταν βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου και δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μεγαλύτερη πρόκληση

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη δυσκολία την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα ήταν η έκδοση βίζας. «Είμαι πολύ τυχερός που έχω επισκεφτεί 160 χώρες χωρίς να χρειάζεται βίζα. «Όμως, έπρεπε να βγάλω βίζα για να επισκεφτώ χώρες όπως το Ιράν, το Τουρκμενιστάν, η Βόρεια Κορέα, το Νότιο Σουδάν, η Βενεζουέλα, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Συρία και ήταν πολύ δύσκολο, για πολιτικούς λόγους» παραδέχεται.

Η δύσκολη περίοδος της πανδημίας

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο νεαρός ταξιδιώτης μίλησε επίσης και για την περίοδο της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα, για το κατά πόσο μια τέτοια πρωτόγνωρη και πρωτοφανής συνθήκη τον επηρέασε αναβάλλοντας ενδεχομένως, πολλά από τα ταξίδια του. «Τον Μάρτιο του 2020, μου έμεναν να επισκεφτώ ακόμη έξι χώρες. Σχεδίαζα να τις επισκεφτώ σε διάστημα δώδεκα εβδομάδων. Τελικά, λόγω της εμφάνισης της πανδημίας, χρειάστηκα 18 μήνες. Αλλά τα κατάφερα».

Πιο αναλυτικά, στη διάρκεια της πανδημίας, ο Μπίνσκι επισκέφτηκε 20 χώρες εκ των οποίων μόνο στις 6 θα πήγαινε για πρώτη φορά. Σε κάποιο όμως, από αυτά τα ταξίδια, ο 30χρονος κόλλησε κορωνοϊό. «Δεν έχω μιλήσει δημόσια για αυτό. Πρέπει να κόλλησα στο Ιράκ. Όταν έφτασα στο Αφγανιστάν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να γευτώ, ούτε να μυρίσω. Δεν είχα σοβαρά συμπτώματα, αλλά παρέμεινα στο ξενοδοχείο μου για επτά ημέρες. Ήταν αρκετά βάναυσο όμως, δεν ήθελα να μολύνω κανέναν» αποκαλύπτει.

Κύριες πηγές εισοδήματός

Ο Μπίνσκι όταν ήταν μόλις 22 ετών, ξεκίνησε να διδάσκει αγγλικά στην Κορέα. Έβγαζε περίπου 2.000 δολάρια το μήνα ενώ συγχρόνως, η στέγαση ήταν δωρεάν. «Ήταν ασύλληπτο για εμένα εκείνη την εποχή» δηλώνει. Μερικά χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα, το 2015 αποφάσισε να ασχοληθεί με το Snapchat. Του έδιναν 5.000 δολάρια για να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο και να δημιουργεί ψηφιακό περιεχόμενο για το Snapchat. Σύμφωνα με τον Μπίνσκι: «Για έναν ολόκληρο χρόνο ζούσα από το Snapchat. Έβγαλα 30.000 δολάρια, ήταν υπέρ αρκετά για τα ταξίδια μου» υποστηρίζει.

Στη συνέχεια, άρχισε να δημιουργεί βίντεο και να τα δημοσιεύει στο YouTube. Σήμερα, κερδίζει περίπου 20.000 με 40.000 δολάρια το μήνα. «Σε έναν πολύ καλό μήνα, τα χρήματά αυτά ίσως είναι και περισσότερα. Ίσως, ακούγονται πολλά αλλά πια έχω μια ομάδα περίπου 23 ατόμων, οπότε πληρώνω πολλούς μισθούς» εξηγεί ο 30χρονος.

Τι έπεται

Κλείνοντας, ο Μπίνσκι αποκάλυψε πως μαζί με τους συνεργάτες του ετοιμάζει ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με όλες τις επισκέψεις του σε κάθε χώρα ενώ παράλληλα, γράφει και ένα βιβλίο για το οποίο είναι πολύ ενθουσιασμένος.

Διαβάστε ακόμη:

«Φρενίτιδα» για τα ακίνητα: Οι 7 λόγοι που οδηγούν σε ράλι την κτηματαγορά (pics+πίνακες)

Μητσοτάκης από Χάλκη: Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει φθηνό ρεύμα και νέες θέσεις εργασίας (pics) (vid)

Ο Μπιλ Γκέιτς στην Τουρκία – Γιατί αγοράζει τεράστιες εκτάσεις γης;