Η παρακάτω ιστορία αφορά σε ακόμα μία από τις πολλές περιπτώσεις όπου ισχύει το διάσημο ρητό “When life gives you lemons, use them to make lemonade”.

Ο πρωταγωνιστής ονομάζεται John Crestani και είναι σήμερα ιδρυτής της Nutryst, η οποία ειδικεύεται στο Affiliate Marketing ενώ τα έσοδα του κυμαίνονται από 250.000 δολάρια έως 500.000 δολάρια τον μήνα.

Ο Crestani καθόταν σε μια παραλία στην Ταϊλάνδη, φτωχός, έχοντας χάσει τη δουλειά του όταν άνοιξε ένα βιβλίο που τον βοήθησε να τον μετατρέψει σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία.

Ο 28χρονος τότε επιχειρηματίας ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του προσπάθειες πουλώντας προϊόντα στο eBay, κερδίζοντας από 1.000 έως 2.000 δολάρια τον μήνα. Παράλληλα, μια κλήση από την security team της Paypal του ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα με το μοντέλο που ακολουθούσε και η εταιρεία τον ενημέρωσε ότι τα προϊόντα που πούλαγε ο ίδιος δεν ήταν αποδεκτά από την Paypal. Έτσι, έκλεισε τον λογαριασμό του και το επιχειρηματικό του πλάνο καταστράφηκε, όπως σημειώνει το Forbes.

Photo: Melly Lee

Ο Crestani είχε ένα σχέδιο στο μυαλό. Ήθελε να κάνει μια 4ωρη δουλειά, η οποία θα του απέφερε αρκετά χρήματα. «Η ιδέα για την 4ωρη δουλειά ήταν πάντα μέσα στο μυαλό μου. Ήθελα να βρω ένα project για το οποίο δεν θα χρειαζόταν να ανταλλάξεις τον χρόνο σου με χρήματα», είχε πει τότε.

Στα 22 του ο Crestani ξεκίνησε να εργάζεται σε μια εταιρεία μάρκετινγκ στο Λος Άντζελες, η οποία εστίαζε στο μοντέλο pay-per-click από τις διαφημίσεις στο ίντερνετ. Σύντομα, ο Crestani κατέληξε να ελέγχει πάνω από 20 λογαριασμούς πελατών και μάλιστα δημιουργούσε και νέους τρόπους προβολής. Ήταν τόσο καλός μάλιστα που κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα έσοδα ενός πελάτη κατά 40 φορές. Ταυτόχρονα, ο ίδιος έφερνε στην εταιρεία περισσότερα από 100.000 δολάρια τον μήνα.

Όταν λοιπόν μια μέρα ζήτησε αύξηση, η απάντηση δεν ήταν αυτή που περίμενε… Η απόδοση του από εκείνη την ημέρα έπεσε και κατέληξε να απολυθεί. Είχε κερδίσει όμως κάτι πολύ σημαντικό: μια μεγάλη λίστα πελατών, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν στο επόμενο βήμα του.

Ήταν τότε που πήρε την μεγάλη απόφαση. Έφτιαξε τη δική του εταιρεία μέσω της οποία διαφήμιζε online προϊόντα από διάφορα συνεργαζόμενα brands. Είχε επίσης δημιουργήσει μια ομάδα 10 ατόμων, οι οποίοι τον βοηθούσαν στο έργο του. Ουσιαστικά, μέσω του μοντέλου που είχε δημιουργήσει, είχε έσοδα από τις προμήθειες που λάμβανε μετά από την κάθε πώληση του προϊόντος. Για παράδειγμα, εάν πουλούσε ένα αντικείμενο αξίας 90 δολαρίων εκείνος έπαιρνε τα 40 δολάρια.

How To Make Money With The John Crestani Super Affiliate System

Κάτι άλλο εντυπωσιακό που σκέφτηκε ο Crestani ήταν ότι κατέγραφε τον εαυτό του σε βίντεο για κάθε καμπάνια εκατομμυρίων που αναλάμβανε και στη συνέχεια τα μοίραζε στην ομάδα του ώστε να μπορέσουν και εκείνοι να κάνουν βήμα-βήμα ακριβώς ότι έκανε και το αφεντικό τους.

Photo: John Crestani

Στο τέλος του μήνα το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αποφέροντας μεγάλα έσοδα στην επιχείρηση.

Ο Crestani έχοντας πλέον πραγματοποιήσει το όνειρό του, έχει την ευκαιρία να ταξιδεύει και να εργάζεται μέσω laptop από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη!