Με τιμές που ξεκινούν από τα 1.199 δολάρια, το νέο iPhone 15 Pro Max που παρουσίασε πρόσφατα η Apple είναι το ακριβότερο τηλέφωνο της εταιρείας, μέχρι στιγμής.

Επισήμως, η Apple δηλώνει ότι η τιμή του Pro Max μοντέλου με μνήμη 256 gigabytes είναι η ίδια με πέρυσι. Όμως, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει το φθηνότερο μοντέλο των 128 gigabytes, πρακτικά αύξησε το ελάχιστο ποσό που πρέπει να πληρώσει κάποιος για να αποκτήσει ένα Pro Max κατά 100 δολάρια σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι το iPhone 15 ξεκινά από τα 799 δολάρια και το μεγαλύτερο iPhone 15 Plus από τα 899 δολάρια.

Όσο για τις τιμές στην Ευρώπη, αυτές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το iPhone 15 θα ξεκινά από τα 949 ευρώ στη Γερμανία και το iPhone Pro Max από τα 1.449 ευρώ.

Το  γράφημα του Axios, στο σχετικό κείμενό του, δείχνει τη σημαντική αύξηση των τιμών των iPhones κατά τα τελευταία χρόνια.

Η Apple επιδιώκει να «σπρώξει» τους αγοραστές προς τα Pro μοντέλα, τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2019, αυξάνοντας τα έσοδα της εταιρείας. Για την ακρίβεια, η Apple έχει αυξήσει τα έσοδά της τουλάχιστον κατά 44% από το 2019, την ώρα που οι παραδόσεις προϊόντων της έχουν αυξηθεί μόνο κατά 15% την ίδια περίοδο, όπως σημειώνει η Wall Street Journal.

Στο iPhone εξακολουθεί οφείλεται περίπου ο μισός από τον τζίρο της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοίγει η «πύλη» για το τελευταίο Market Pass

Μπαλάκι ευθυνών Περιφέρειας – Δήμων για το φράγμα στον ποταμό Καλέντζη – Ποιος το έσπασε (vid)

Σε ΔΕΗ – Archirodon το μεγάλο υδροηλεκτρικό Cebren στη Βόρεια Μακεδονία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ