Κι όμως, φέτος, η νέα πιο hot τάση στα δώρα των γιορτών, δεν χρειάζεται ούτε … συσκευασία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από την Adobe στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 Αμερικανοί, διαπιστώθηκε ότι το 51% των ερωτηθέντων σκοπεύει να κάνει δώρα αυτές τις γιορτές, υλικά αγαθά. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι όμως, πως ένα σημαντικό ποσοστό και συγκεκριμένα, το 17% των καταναλωτών σχεδιάζει να αγοράσει …«μια εμπειρία» στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα, 1 στους 4 δήλωσε ότι τα φετινά Χριστούγεννα, τα δώρα που θα αγοράσει θα περιλαμβάνουν εισιτήρια για συναυλίες, ακόμη και επισκέψεις σε σπα. Αρκετοί είναι επίσης, εκείνοι που θα κάνουν δώρα αεροπορικά εισιτήρια (21%) αλλά και μαθήματα μαγειρικής (16%).

Το “Experience gifting” – όπως είναι ευρέως γνωστό – δεν είναι καινούργιο. Ωστόσο, τη φετινή εορταστική περίοδο, κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές καθώς η πανδημία έχει αναγάγει τα ταξίδια ως την κορυφαία προτεραιότητα πολλών για το 2022.

Περισσότερες εμπειρίες, λιγότερα «πράγματα»

Ο Migle Rakauskaite, επικεφαλής μάρκετινγκ στον ιστότοπο ταξιδιωτικής εμπειρίας Tinggly.com, δήλωσε ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε αύξηση των δώρων που σχετίζονται με ταξιδιωτικές εμπειρίες. «Οι παραδόσεις στα είδη δώρων αλλάζουν» εξηγεί. «Οι άνθρωποι φαίνεται να συνειδητοποιούν την αξία του ποιοτικού χρόνου και θέλουν να αγοράσουν κάτι πιο ουσιαστικό. Τα δώρα εμπειρίας θεωρούνται πιο ουσιαστικά σε σύγκριση με τα απλά αντικείμενα» προσθέτει.

Τριήμερη απόδραση

Για άτομα που επιθυμούν να χαλαρώσουν έστω και για ένα Σαββατοκύριακο, ένα τριήμερο θα ήταν ίσως, η καλύτερη επιλογή δώρου. Η Alison Kwong, ανώτερη διευθύντρια της Tinggly.com μιλώντας στο CNBC, συμβουλεύει τους αγοραστές να ξεκινήσουν με το να σκέφτονται τον τύπο του σπιτιού που ταιριάζει στον παραλήπτη. Στην Αμερική, μια ακόμη πολύ καλή ιδέα για δώρο Χριστουγέννων – ιδανική μάλιστα, για ιδιοκτήτες RV – αποτελεί η αγορά μιας ετήσιας συνδρομής στο Harvest Hosts. Οι τιμές ξεκινούν από 99 δολάρια και συμπεριλαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης χωρίς επιπλέον χρεώσεις, σε περισσότερα από 2.700 μέρη σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε ακόμη:

Μεταβιβάσεις ακινήτων: 4 τρόποι να γλιτώσουν όσοι προλάβουν φόρους και χρεώσεις

«Πόλεμος» 24,25 δισ. ευρώ για CVC Capital Partners, JP Morgan και Goldman Sachs στο ισπανικό πρωτάθλημα (pics)

EE: Η ευρωπαϊκή χημική βιομηχανία εκπέμπει SOS (pics)